Műsorújság
RTL Most

A Harry Potter stábja is könnyes búcsút vett Alan Rickmantől

Rengeteg filmben játszott, színpadon is briliáns színész volt, a fiatalabb generáció emlékezetében azonban örökké Perselus Pitonként él majd. A Harry Potter stábja összetörten és nehéz szívvel fogadta a 69 éves színész távozását.
Akadtak jó hírek a héten, legfőképpen nekünk, lévén a Saul fia végre újra a sikerek útjára repítette a magyar a filmeket egy Golden Globe-győzelemmel és egy Oscar-jelöléssel.

Azonban ezen kívül kissé nehéz ez a hét, ezzel nem igazán vitatkozhat senki. Először David Bowie-tól, majd tegnap – vagyis január 14-én – Alan Rickmantől kellett búcsúznia a világnak. Fájdalmas hírek ezek. De nemcsak a rajongóknak, a volt kollégáknak és kitartó, közeli barátoknak is.

Rickman több évet töltött a Harry Potter filmek forgatásával – az elsőt még 2001-ben készítették, az utolsót pedig 2011-ben –, ennyi együtt töltött idő után pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a színésztársak nehezen vettek búcsút barátjuktól.

A filmek főszereplője, Daniel Radcliffe (aka Harry Potter) saját közösségi oldalára írta le gondolatait:„Alan Rickman kétségtelenül a legjobb színész, akivel valaha is együtt dolgozhattam. Emellett ő az egyik leglojálisabb és segítőkészebb ember, akivel a filmiparban találkoztam. Mindig támogatott, a Harry Potter-filmek forgatása után is. Biztos vagyok benne, hogy minden színházi darabomat látta, akár Londonban vagy New Yorkban léptem színpadra. Nem kellett megtennie, és mégis. Rengeteg embert ismerek, akik régebb óta voltak Alan barátai, mint én, és mind azt mondják: akármikor hívtad is Alant, akárhol is volt, akármilyen elfoglaltan, egy napon belül ott volt melletted”
 

„Örökké magammal hordozom a tanításait, egészen az életem végéig!”Rupert Grint, Ron Weasley megtestesítője is írt nemrég elhunyt barátjáról:
 

„Habár már elment, mindig hallani fogom a hangját”


Emma Watson már picit keserédes érzéseket hagyott a rajongóiban, hiszen először egy Instagram-poszttal emlékezett meg elhunyt kollégájáról, amelyen Alan Rickmantől található egy idézet a femeinizmusról:Tőle ez nem meglepő, hiszen a feminizmus egyik legelkötelezettebb felszólalója, azonban számos rajongó felháborodott, hogy a sajnálatos hírt is azonnal a saját ügye érdekébe állította. Persze, később a közösségi oldalán egy szívhez szóló üzenetet is írt Rickmannek:

„Nagyon szomorú vagyok. Annyira szerencsésnek érzem magam, hogy együtt dolgozhattam egy ilyen különleges emberrel. Nagyon hiányoznak a beszélgetéseink. Szeretünk Alan.”

Legnézettebb videók