Műsorújság
RTL Most

Som-Slamo: Két legenda újra együtt

A Piramis volt basszusgitárosa és a volt Eddás szólista egy új zenekart alakított Storm néven.
Slamovits 1953-ban Miskolcon született. Első együttese a Kőtörő volt, ahol még fúvós hangszereken is játszott. 1977-ben lett a miskolci „szuper–group”, az Edda Művek gitárosa. Az együttesnek 6 éven keresztül volt tagja, a Slamo által írt dalok tették egyedivé a zenekar hangzásvilágát, és ezek még a mai napig népszerűek. Ő írta többi közt, a Kölyköd voltam, az Álmodtam egy világot magamnak, az Edda Blues című számokat. 1983-ban a Pataky és Slamovits között kialakuló feszültség oda vezetett, hogy az Edda Művek feloszlott.

Slamovits ekkor egy időre elvonult a nyilvánosság elől. Két év múlva jelentkezett újra a Slamó Banddel. Bár kiadott egy nagylemezt, az nem aratott számottevő sikert. 1987-ben aztán megalapította a No együttest. A bandát sokáig csak a magyar U2 néven emlegették, de csupán a klubokban voltak népszerűek. Slamo a sorozatos kudarcok után elhagyta az országot, évekig Izraelben élt. 2009-ben tért haza, családot és egy új zenekart alapított. Tavaly Som Lajos hívására a Storm együttest szervezésében vett részt.

Tűzkerék, Neoton, Taurus és Piramis - négy banda, ami egy zenész nevéhez köthető… Som Lajosé-hoz. A kiváló basszusgitáros és zeneszerző ma már jobban van. Évekig feküdt a pszichiátrián, súlyos alkohol problémákkal küzdött. Most már túl van a nehezén - mint mondja.

Som Lajos 1974-ben alakította meg a legendás Piramist. 1981-ben, amikor éppen a csúcson voltak: robbant a bomba. Egy németországi turné során Révész Sándor a színpadon közölte, hogy kilép a csapatból. Som évekig nem beszélt az énekessel. Lajos elvált, és a Piramis sem volt már a régi. A 80-as években a zenekar tagjai egy külföldi koncert után arany ékszereket vásároltak, és hozták be az országba. Az ügy a mai napig homályos. A tény az, hogy a bandából két tagot letartóztattak. Som 4 hónapot ült rács mögött.

Som és Slamo mostantól egy zenekarban zúzza majd. Mindketten nagy újrakezdők. Azt mondják, így 60 körül sem ciki a színpadon állni. Hisz Mick Jagger vagy Keith Richards is keményen nyomja még, pedig ők már közelebb vannak a hetvenhez.

Nézze meg a Reflektor riportját!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók