Műsorújság
RTL Most

Alíznak, Editnek és Virágnak is fontos a tanulás

Rátermettség, talpraesettség, egy kis szerencse: ezek biztosan kellenek a sikerhez. A lányok szerint, ha mindez megvan, akkor kötelező a diploma.

Voksán Virág: "Van egy felsőfokú, üzletivel bővített angol nyelvvizsgám, illetve egy német, szakmaival bővített középfokúm. Üzleti főiskolán végeztem, angol nyelven, tehát nekem oxfordi diplomám van, és hát majdnem kitűnőre sikerült. Hivatalosan OKJ-s vizsgám van, mint lemezlovas, azaz, mint szórakoztató munkatárs, mert ezt így hívják, és kitűnőre sikerült."

Nyári Edit: "Én kommunikáció és művelődésszervező."

Nyári Alíz: "Én pedig komunikáció és médiatudomány."

Rátermettség, talpraesettség és egy kis szerencse. Ezek biztosan kellenek a sikerhez. A Nyári lányok és Voksán Virág szerint – ha mindez megvan – akkor viszont kötelező a diploma. Edit három éve végzett kommunikáció és művelődésszervező szakon, Alíznak pedig még egy évig tanulnia kell a Zsigmond Király Főiskolán, hogy kézbe kaphassa a diplomáját. Ők tényleg szerencsések voltak, hiszen az X-Faktor alatt nemcsak énekeltek, versenyeztek, hanem egyúttal gyakorlati tapasztalatot is szereztek.

- Ezek a háttérmunkák, például a riportok elkészítésénél, hogy hogyan teszik fel a kérdéseket vagy később, hogy vágják meg ezt... Volt egy évfolyamdolgozatunk, és az volt a feladatunk, hogy egy médiumról írjunk, illetve annak működéséről. A Való Világról írtunk és nagyon jól is sikerült - mesélte Alíz.

Először sem ők, sem Voksán Virág nem gondoltak arra, hogy a főiskolán tanultakat tényleg lehet valamire használni. Látva a sikereiket, azonban kétség sem fér hozzá.

- A gyakorlatban nem úgy használom, hogy egy adott cégnél vagyok marketing asszisztens vagy marketinges, hanem saját magamra vetítem rá, a saját karrierem építésére fordítom az ott megtanultakat - árulta el Virág.

Még az eső sem akadályozta meg a Nyári lányokat, hogy a továbbtanulást népszerűsítő kampánytriciklire pattanjanak, így bizonyítva, hogy nincs is jobb dolog, mint a vizsgaidőszak utáni jól megérdemelt pihenés.
A Reflektor riportja itt látható!


A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók