Műsorújság
RTL Most

Viharosra sikerült az idei Kékszalag

Sztárjaink arról meséltek a Reflektornak, hogyan élték meg, amikor lecsapott a természet verseny közben.

Nemcsak Katus Attilláék teljesítették a Kékszalagot a hírességek közül. A rutinos versenyzőnek számító Barabás Évinek például teljes joggal szólt a taps, hiszen vitorlásuk, a Dolce Vita a vihar ellenére második lett a kategóriájában.

- Amikor megláttam oldalt az árboctörött hajót, úgy 50-100 méterre, és fölnéztem, és a mi árbocunk is úgy hajlott , mint még soha nem láttam, akkor ijedtem meg először. Másodszor pedig akkor ijedtem meg, amikor úgy kaptam meg egy hullámot, mintha víz alatt lennék. Kívül-belül, a kabát alatt is csuromvizes voltam.

Csomor Csilla kicsit szomorúan beszélgetett társaival az eredményhirdetés utáni party-n, hiszen nekik fel kellett adniuk a küzdelmet.

- Egy ponton túl a kapitány úgy értékelte, hogy értéket kell menteni. Emberéletet, illetve a hajónak az értékét. Semmi szükség arra, hogy egy 30 milliós hajó tönkremenjen. Arról nem beszélve, hogy láttuk a hajókat árbóc nélkül, emberek a vízben, szirénázó mentőhajók. Páni félelem... Végsőkig küzdöttünk, ezt tudom mondani.

Két éve Szujó Zoli is végigment a Kékszalagon, és bár azóta nem vett részt a versenyen, műsorvezetőként minden évben visszatér Füredre.

- Szenzációs sport a vitorlázás, nagyon közel vagy a természethez. A Vitorlás Szövetséggel évek óta nagyon jó a kapcsolatom, remélem, ez így is marad a következő években is.

A záróparty-n a Back II Black zenélt, a frontvonalban az egykori vízi mentővel, Bebével.

- A vitorlázást én csak akkor szeretem, ha vihar van, bár szegények kaptak belőle rendesen. Nem sok alkalommal voltam vitorlázni, de a második alkalommal megkaptam, amire vágytam, egy igazi vihart, hát nem ajánlom senkinek.

Szerencsére vihar csak a verseny első éjszakáján volt, szombaton a 43. Kékszalag gyönyörű holdfelkeltével és egy fergeteges funky koncerttel búcsúzott a Balatontól. A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók