Műsorújság
RTL Most

László Attilának melegebb lett a szíve a Kapcsolat koncerten

Balázs Fecó sok hasonlóságot érez a fiatal énekessel, még új albumán is ad neki helyet.
Egy igaz történet, amely első hallásra tényleg olyan, mint egy tündérmese. László Attilát sokan hasonlították már a mesebeli kislegényhez, aki elindult szerencsét próbálni, és ha nem is a fele királyságot, a Csillag születiket megnyerte.

László Attila: Én mindig arra gondolok, hogy egy évvel ezelőtt még tényleg nem volt semmi és senki sem ismert, jó, a városomban ismertek, de azért annyira nem, és ez nagyon hirtelen ment, hogy kimentünk ide Magyarországra, szerencsét próbáltunk, úgyhogy ez nagyon hirtelen jött, úgymond még nem is nagyon tudtam feldolgozni ezt a pillanatot, ezt az érzést, ami van bennem.

Az ifjú énekes lassan megszokja a nagyvárosi életet – de az otthon nagyon hiányzik neki. Attiláról sokan nem gondolják, hogy mennyire komoly fiatalember. Amikor arról faggatom, mi húzza haza, egészen felnőttesen válaszol.

László Attila: Otthonról nekem legeslegjobban hiányzik a természet, a fák, a növények, végülis az erdő, nálunk nagyon sok fenyves van és ez tetszik benne. Egy időben még fel se vettem tudni való, hiszen megszokja az ember, de mikor ki jön egy ilyen nagy városba, akkor jön rá, hogy mennyi minden hiányzik és mennyi minden szép van ott is.

Attila a nyarat biztosan Magyarországon tölti. Rengeteg fellépése van, nem is olyan régen több ezer ember előtt énekelt a Kapcsolat koncerten. Utólag is azt mondja, hogy ez egészen megdöbbentő érzés volt.

László Attila: Hát ez a nagy tömeg ez olyan izgalmat és olyan felszabadulást hozott ki belőlem, sokkal jobban éreztem a színpadon magam, mint egy kisebb tömegnél, mert nagy a tömeg, nagyobb a taps a műsor után és ez melegebb szívet ad. Hát tudom, hogy a nyár eléggé nehéz lesz nekem, nem lesz nagyon nagy szabadidőm, mint a többi velem egykorú diáknak, és erre felkészültem, hiszen tudtam, hogyha bejutok a nyolcba, legalábbis akkor a nyaram biztos nem lesz szabad, de hát valamit valamiért és hát ez így kell, hogy legyen, ez a nyár ennek van adva és lehet, hogy a többi is. Az iskolát illetve pedig, nem tudom. nagyon sokan mondják, hogy itt kellene folytatnom, itt Magyarországon, de hogy ha itt szeptember körül és ősz körül nem nagyon lesznek fellépések, akkor visszamegyünk Erdélybe.

Az ifjú tehetségnek azonban még itt van feladata. A Csillag születikben énekelt egy duettet Balázs Fecóval, és ez az énekesnek annyira megtetszett, hogy a Hazafelé Attilával ott lesz Fecó új lemezén is.

László Attila: Láttam egy videót Balázs Fecóról, mikor 20 évesen énekelte ezt a Hazafelét, és pont a szervezőkkel mikor akartuk, hogy ezt énekeljük, akkor láttuk meg, hogy milyen nagy a hasonlóság, hogy ős is ilyen fiatalon úgy nézett ki, mint én.

Megtaláltuk ezt a bizonyos felvételt, amiről Attila mesélt: a hasonlóság kettejük között tényleg megdöbbentő.

Balázs Fecó: Ahogyan én megismertem az ő dallamvilágát, érzelemvilágát, sok hasonlóság van bennünk, talán ezért is kerültek ezek a dalok, amiket ő előadott Máté Pétertől, mondjuk az én dalomig, hogy biztos van valami lelki kötődés vagy hasonlóság közöttünk.

Fecó kicsit félti is Attilát, hiszen az ő fia majdnem annyi idős, mint az ifjú énekes. Amikor a sikerről, és a népszerűségről beszélgetünk, akkor is próbál jó tanácsokat adni neki.

Teljesen más világ az, amiből Attila érkezett – de Fecó szerette volna neki megmutatni azt is, ahonnan ő jött, és amiért zenész lett.

Apropó foci: Fecónak van egy rémtörténete, és megmutatta ifjú kollégájának a helyszínt, ahol eldőlt, hogy énekes lesz belőle.

Fecó megígérte Attilának, hogy segíteni fog neki – és az már biztos, hogy októberben ismét együtt állnak színapdra Fecó szülinapi koncertjén. De üzenetként addig is, akár a Korál egyik régi dalát is mondhatta volna ifjú kollégájának: Folytasd csak fiú... A Reflektor teljes riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók