Műsorújság
RTL Most

Szinetár Dóra elárulta fogyása titkát

Az egészséges és jóízű élet gyakorlatilag Dóra hobbija lett, amit nem is megterhelő betartani.
– Tavasszal, amikor megújul a természet, olyankor az a téli takaró, amit az ember magára gyárt, azt szépen le kell vetni, mert arra szükség volt, jó volt, melegített, de most már kisütött a nap, most már nem kell, és attól meg kell szabadulni.

Az ember azt gondolná, hogy Szinetár Dórának már legalább ötven évesnek kéne lennie, hiszen olyan régóta ismerjük őt. A fiatal színésznő már lassan 25 éve koptatja a színpadot... Dóra azonban a színház, a koncertek, két gyermek és család mellett is kirobbanó formában van, köszönheti mindezt annak, ahogyan az életről és az egészségről gondolkodik. Pedig nagyfia és kislánya mostanában igencsak megdolgoztatja őt.

– A kicsi az pont három és fél éves, a legnehezebb pici korban van, a nagy meg pont 14 és fél éves, tehát a legnehezebb kamaszkorban van, a nagy azért fárasztó, mert az egy nagyon felelősségteljes dolog, egy kamaszgyereket nevelni vagy egy kamaszgyerekkel együtt élni, egy egészen másfajta felelősség,

A színésznő testét és lelkét egyszerre tartja karban, és ennek egyik legjobb módját találta meg, a rendszeres testmozgás mellett évente kétszer-háromszor 5 napon át léböjtkúrát tart.

– Az ember azért ilyenkor nagyon sok lelki mérget is ki tud magából tisztítani, és valóban kicsit kevésbé vágyom arra, hogy leüvöltsem időnként valakinek a fejét, de azért le szoktam, megnyugtatok mindenkit...

Dóra sokféle módszert kipróbált már, de ez vált be számára. Különösen nagy ünnepek után igyekszik betartani, így a közelgő húsvét utáni laza böjtre is tudatosan készül, öt különböző levet fogyaszt szigorúan meghatározott sorrendben. Az első nap: búzafűlevet. „Ez olyan ijesztően hangzik, de ez egy nagyon finom dolog egyébként, én ebben a formában szeretem.”
A másodikon: zöldséglevet. „Ez kimondottan finom, én ezt ettől a tavaszi kúrától függetlenül is szoktam olyan esetben inni, hogyha pl este nagyon megéhezem.” A harmadik napon már jöhet az ananászlé. „Nyilván ezt is éhgyomorra szerencsés inni, mint ahogy az összes zöldség- és gyümölcslevet.” A céklalé nap után sárgarépával zárja a böjthetet. „Anno azért ettük, hogy tudjunk fütyülni, ezen kívül azért még egy-két dologra jó a sárgarépa, szintén nagyon jó vitamin- és tápanyagforrás.”

Dóra bár mindig küzdött súlyproblémákkal, nem fogyókúrázik elvakultan.

– Én iszonyatosan szeretek enni, és a japán konyha, az nekem a szívem csücske, úgyhogy őszintén megvallva, amikor én arra gondolok, hogy de jó lenne egyszer elmenni Japánba, akkor abban nagyon fontos szerepet játszik az, hogy én nagyon szeretném azt az igazi japán konyhát helyben megkóstolni.

Az egészséges és jóízű élet gyakorlatilag Dóra hobbija lett, amit nem is megterhelő betartani még a munka, egy aprócska kislány és egy kamaszfiú mellett sem. A Reflektor teljes riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók