Műsorújság
RTL Most

Szalóki Ágit kis híján elriasztotta az éjszakai élet

Az énekesnő huszonévesen besokallt a sötétségtől és attól, hogy csak spicces emberekkel találkozik munkája során.
„Nagyon boldog tudok lenni a színpadon a zenéléstől meg attól az élettől, amit élek.”

Szalóki Ági olyan, mint a mesebeli Szélike királykisasszony – törékeny és légies. Ám ha mikrofont fog a kezébe és énekelni kezd, megáll az idő.

Az énekesnő világa egyedi és olyan, mint a dalai: játékos és melankólikus. A zenében minden arcát megmutatja: könnyedén siklik a műfajok között: énekel népdalokat, Karády-nótákat és jazz-t is. Olyan utazás ez, amiben az érzései vezetik.

Szalóki Ági: Ez csak egy ilyen belső vezérfonal. Amerre az én bensőm vezérelt, arra mentem. Ha másoknak is tetszik az, amit én szeretek csinálni, az nekem nagyon jó.

Szalóki Ági élete a zene – mindig is az volt. Gyerekként otthon, amikor hegedült, amikor Sebestyén Mártát hallgatott, és később miatta énekelni tanult. 17 éves kora óta áll a színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a Besh o drom-ban is énekelt évekig. Ági számára a népzene ma is a tiszta forrás.

Szalóki Ági: Nekem valami olyat ad, amiről azt mondhatom, hogy erre büszkén és bátran tudok építkezni. Ez olyan, mint egy ház alapja. Olvastam Michael Jackson életrajzát, és abban nagyon szépen ír arról, hogy amikor Afrikában járt, ott megismerkedett az afrikai zenei kultúrával – és azt mondta, hogy nagyon hálás ezeknek az embereknek, mert tőlük tanult az ő népe – később ugye az afroamerikaiak. És szerintem minden zenész számára nagyon fontosak az alapok, úgyhogy én is itt kezdtem el.

Ági bejárta a világot, 20 évesen már a csúcson volt. Turnék, fesztiválok színpadain énekelt – de közben megváltozott benne valami, amit csak évek múltán tudott megfejteni. Akkor majdnem abbahagyta az éneklést.

Szalóki Ági: Nagyon sokat éjszakáztam és megtapasztalatam a szórakoztatóiparnak olyan hátulütőit, amelyek ösztönösen váltották ki belőlem azt az ellenreakciót, hogy fú, ezt most nem kérem, napfényt szeretnék látni, józan embereket magam körül. 7 év kellett ahhoz, hogy bennem is végbe menjen egy fejlődés, hiszen nem az éjszaka mulató felnőttekkel volt gond, mert teljesen természetes, ha valaki táncol és megiszik egy pohár bort. Nekem kellett szembenéznem bizonyos dolgokkal magamban - úgyhogy mostmár bátran és szívesen megyek ki a színpadra.

Az énekesnő ekkor fordult ösztönösen a gyerekek felé. Első, önálló lemezét is nekik készítette. Azóta is rendszeresen fellép minden olyan eseményen, ahol felhívhatja rájuk a figyelmet.

Szalóki Ági: A gyerekek révén nagyon sok szeretetben van részem. Nagyon sok szeretetet kapok tőlük. Hoznak apró ajándékokat. És van 1-2 gyerek, akikkel hosszabb ideje tartom a kapcsolatot olyannyira, hogy szinte családtaggá válok náluk. Az ő barátságukból is nagyon sokat merítek.

A barátság, és az emberi kapcsolatok egyébként is tartópillérek Ági életében. Vallja, hogy a zenéjével hasonló lelki alkatú embereket vonz, mint ő maga. Számára a zene egy láthatatlan kapocs kultúrák és népek között. A Reflektor teljes riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók