Műsorújság
RTL Most

Csepregi Éva időutazása

Az énekesnő arról mesélt, milyen is az igazi ABBA-életérzés.

Csepregi Éva még ma is olyan lelkes, mint évtizedekkel ezelőtt. A Neoton Família énekesnője a kedvünkért időutazást tartott és mesélt a legendás 70-es évekről. Azokról az időkről, amikor külföldön az ABBA, nálunk a Neoton volt a szupersztár.

- 1977 volt az a pillanat, amikor elindult a Neoton szekér, a Neoton Família. Az első akciónk az volt, hogy megnéztük az ABBA filmet, de az még nem is volt itthon, hanem éppen akkor készülődött. Nagyon szerencsések voltunk, mert a filmgyárba be tudtunk menni az elnöki vetítőbe és megnéztük vagy háromszor az ABBA filmet, mert elhatároztuk, ahogy amit csak lehet, mindent szeretnénk megtudni róluk.

Az akkori Neotonról sokan mondták, hogy ők a magyar ABBA. Ám Éváék nem lekoppintani akarták a svéd csapatot, hanem az ő hangzásvilágukon keresztül a sajátjukat megtalálni. Tetszett nekik, hogy az ABBA tagjai természetesek és közvetlenek. És persze az a világ, amit színpadra vittek.

- Sokszor elgondolkodtam, hogy milyen az, amikor ilyen nagyon összeállnak a dolgok, hogy néz ez ki, amikor kialakul egy hangzás, akkor valahogy feláll egy csapat körülöttük és hihetetlen módon alakulnak a körülöttük lévő dolgok is. Gondolok itt az öltözködésen, át a hajviseletig a mozgásvilágukra.

Na igen, az öltözködés. Éva mutatott nekünk néhány fellépő ruhát abból a korszakból, amiket saját maga varratott. A lányok lemezborítókról és fotókról lesték el, hogy mit visel a svéd zenekar, és próbáltak valami hasonlót csinálni maguknak.
Csepregi Éva időutazása most különösen aktuális, hiszen ő lesz az ABBA World kiállítás háziasszonya. Így most testközelbe kerülhet legalább az együttes tárgyaival, mert élőben sosem látta őket.

- Az ABBA-Val nem találkoztam, a menedzserükkel találkoztam, mert ő valamilyen okból kifolyólag egyszer ellátogatott Magyarországra. Akkor volt egy fogadás a részére és ott találkoztunk.

A Neoton ABBA imádata egészen odáig ment, hogy ők is készítettek egy lemezt, amire lefordítottak tíz dalt. Éva arról is mesélt, hogy ez nem másolás volt, hanem inkább lecke. Ők és több más magyar zenekar is ezekből a nótákból tanulta a hangzásvilágot, hangszerelést és a hangkeverést is. Éva sokszor még ma is megnézi azt a régi Abba filmet, ami őket is elindította ezen az úton, és koncertjein is énekel a dalokból. Igazából ez egy életérzés, amit nem lehet abbahagyni.
A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók