Műsorújság
RTL Most

A politikában is hallatják hangjukat a sztárok

Egyesek csupán a filmvásznon politizálnak, de akadnak olyan színészek, akik a való életben is.

Lehet politika, közélet vagy éppen egy aktuális film, a sztárok nem szégyellik a véleményüket. A színészből elnökké választott Ronald Reagan, és az akciósztárból kormányzóvá avanzsált Arnold Schwarzenegger után már nem meglepő, sőt, követendő példa a hírességek körében a politikai aktivitás. Most éppen az esküvőjét illetően bizonytalan George Clooney kötelezte el magát a szudáni béke megőrzése mellett.

- A szudáni embereket sokáig rabszolgaként kezelték, adták-vették, gyilkolták őket, de 2005-ben megszerezték a jogot, hogy szabadok lehessenek, és jövőre ismét szavazni fognak, mert joguk van hozzá. És nagyon elkötelezettek ebben a kérdésben, akárcsak én.

Persze akadnak olyanok is, akik csak a mozivásznon hallatják a hangjukat. A kétgyermekes Naomi Watts nem sokkal második fia megszületése után kezdte el forgatni új politikai thrillerét, a Fair Game-et. A szőke színésznő a filmben egy valós karaktert, Valerie Plame CIA-ügynököt játssza, aki politikai összesküvés áldozatává válik.

- Nagyon kemény kiképzésen vettem részt, pont olyanon mint annak idején ő - mesélte Naomi. - Csak neki két évig tartott, nekem meg csak három napig, de én így is majd meghaltam. Kocsival kellett karamboloznom öv és sisak nélkül, bombákat robbantottam, és olyan dolgokat csináltam, amikről nem is beszélhetek. Nem sokkal a gyermekem születése után volt a forgatás, és én még elvoltam a szülői teendőimmel, szóval nagyon kemény volt átváltozni ügynökké.

Nehezen veszi rá magát a kemény, fizikai edzésekre Helen Mirren is. A 65 éves dáma legújabb filmjében, a RED című komédiában egy volt CIA-ügynököt játszik, aki gyakran gigantikus géppuskákkal a kezében üldözi a rosszfiúkat. Mirren bevallotta, hogy bár még most is bomba formában van, túl lusta az edzésekhez.

- Amikor elkezdek egy filmet, arra gondolok, hogy most edzeni fogok a szerep kedvéért. De majd holnap elkezdem. Aztán meg majd hétfőn elkezdem, mert most már csütörtök van, és nem akarom tönkretenni a hétvégémet, és aztán hétfőn azt mondom, hogy majd holnap. És ez így megy. És aztán, amikor már csak két hét van a forgatásig, úgy döntök, most már mindegy, majd inkább improvizálok.

Az Oscar-díjas Mirren ráadásul így is annyira meggyőző volt a szerepben, hogy filmbéli kollégái könnyen el tudnák képzelni róla, hogy igazából is kém.

- Helen Mirren az lehetne, egy színésznő aki igazából titkos kém. Gyanús is volt, hogy mindig hallgatózott, és jegyzetelt. Nem lenne meglepő, ha egyszer csak éles fájdalmat éreznél a nyakadban, és a padlón kötnél ki. Megtörténhet. Épp ott van mögötted. Helló Helen! El tudod képzelni?

Hol viccelődve, hol halálosan komolyan... kedvenceink mindig is híresek voltak arról, hogy mindenről van véleményük. Ráadásul politizálás terén sem fogják vissza magukat. De amíg igaz ügyek mellett állnak ki, addig nincs gond. Sőt, rájuk legalább odafigyelnek az emberek.


A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók