Műsorújság
RTL Most

Parádés szereposztás Török Ferenc filmjében

A Moszkva tér és a Szezon rendezője új alkotásához, az Isztambulhoz igazi sztárokat nyert meg.

Török Ferenc nevéhez hűen ezúttal Törökországba kalauzol bennünket. A kult státusznak örvendő Moszkva tér és a Szezon rendezőjének legújabb filmje, az Isztambul egyik felét a címadó világvárosban forgatták, míg a hazai rész munkálatait a napokban fejezik be Budapesten. A válása után összeomló, ötvenes nő története jócskán eltér Török eddigi, fiatalokhoz szóló, generációs filmjeitől.

- Nekem is teljesen más életszakasz ez a film. És olyanokhoz szeretnék szólni, akik ezt az egyszerű történetet, mint válás és család, a környezetükben átélik. És nekem is rengeteg ilyen van. Úgy szeretném ezt a jól ismert történetet elmesélni, ahogy még senki.

Főszereplőnek sikerült a holland Johanna ter Steegét megnyerni. Az Európai Film Díjas színésznő már többször dolgozott Magyarországon, és annak ellenére együtt tudott érezni a karakterrel, hogy az ő életében még nem történt hasonló tragédia. Johanna ugyanis tizenöt éve él boldog házasságban, magánélete teljesen kiegyensúlyozott. Akárcsak filmes karrierje, ami villámrajttal indult.

- Emlékszem, mikor megkaptam az Európai Film Díjat, teljesen meglepődtem, mert az első filmes szerepemért kaptam. Azt gondoltam, jó ég, tényleg azt gondoljátok, hogy megérdemlem a díjat, akkor talán folytatnom kellene a filmezést? - nyilatkozta Johanna ter Steege.

És megérte folytatni, a színházi színésznő egy csapásra az európai mozi ünnepelt csillagává vált, olyan rendezők keresték meg egy-egy szereppel, mint Stanley Kubrick, Robert Altman vagy Szabó István. Szereplőtársai között pedig megtalálhatjuk Glenn Close-t, Frances McDormandet és Isabella Rossellinit is.
A színésznő tizenkét eves lánya, Hanna is ebben a filmes közegben nőtt fel. Így nem is meglepő, hogy követte édesanyját a mozi világába, és éppen élete első főszerepében bizonyíthat.

A magyar-holland-török-ír kooprodukcióban készülő film hazai szereposztása sem utolsó. A Kossuth-díjas Lukáts Andor oldalán olyan fiatal reménységek kaptak lehetőséget, mint az elsőfilmes Varga Norbert vagy a frissen végzett Bánfalvy Eszter és Tenki Réka. Úgy tűnik tehát, minden adott, hogy Török Ferenc még első filmjét is túlszárnyalja, és öt év múlva már ne a Moszkva tér, hanem az Isztambul rendezőjeként emlegessék a nevét. A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók