Műsorújság
RTL Most

Szujó elárulta a pókertitkokat

A külföldi Face the Pro pókerversenyről Szujó Zoltán tudósítja a magyar nézőket.
Hétfő esténként Budapesten emelik a téteket. A következő hónapokban Európa minden tájáról több tucat pókerjátékos érkezik fővárosunkba, hogy a Face the Pro versenyen fedjék fel lapjaikat. A tét óriási, hiszen amellett, hogy 100 ezer eurós főnyereményért szállnak harcba, a legjobbak a döntőben a legendás profi játékossal, Gus Hansennel is farkasszemet nézhetnek.

Kelet-Európa legnagyobb pókerversenyét hét országban egyszerre közvetítik. Ráadásul saját nyelvükön, hiszen a résztvevő nemzeteket a stúdióban sztárműsorvezetőik képviselik. A több mint százfős magyar stábhoz bolgár, lengyel, horvát, román, szlovén és cseh kollégák is csatlakoztak. Volt aki igazi ásznak számít a póker világában, de akadt olyan is, aki csak a stúdióban kezdett ismerkedni a játékszabályokkal.

Magyarországot Szujó Zoltán képviseli akinek nem új a nemzetközi stáb, hiszen a Forma 1-es futamokon gyakran dolgozik külföldi kollégákkal. Rutinos póker kommentátorként pedig beavatott minket a kulisszatitkokba.

- Ez egy nagyon különleges televíziós pókerasztal. Minden széknél van egy kis üveglap, alatta pedig egy kamera és egy úgynevezett szkenner. Ez segít minket kommentátorokat abban, hogy lássuk, hogy ki milyen lappal, hogyan játszik.

Míg a stúdióban néma csend honol, egy másik helyiségben hatalmas a hangzavar. Itt nem blöffölnek, zajlik a munka, a szenvedélyes póker rajongók pedig egy kivetítőn követik az eseményeket. Utána azonban ismét munkába állnak, ám még a legjobban működő gépezetbe is becsúszhat egy-egy homokszem. És ilyenkor még a pókerarcoknak is mosolyra húzódik a szájuk.

- Néha nem csak a pókerjátékosok, hanem a műsorvezetők is fáradtak, de azért igyekszünk. Ennyit akkor egyelőre a pókerről, Szujó Zoltán, Reflektor magazin Face the Pro pókerverseny, Budapest. A Reflektor teljes riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók