Műsorújság
RTL Most

A sztárok többsége feladta

Az idei Kékszalag a gyenge szél miatt keveseknek okozott örömöt.

Csiszár Jenő nem védhette meg a címét. A rádiós műsorvezető tavaly Litkey Farkas legénységének tagjaként megnyerte a Kékszalagot, idén azonban csak a partról figyelte a versenyt. Így Jenőnek maradt a műsorvezetés, na meg a szurkolás.

- Nagyon erős a mezőny, most többtestű hajók is indulnak, tehát katamarán, trimarán, aztán liberák is. Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon komoly lesz, és ahogy kinézek, nagyon nagy szél nincs...

Jenő jól beszélt: a több száz felsorakozott hajó a gyenge szél miatt csak csigalassúsággal indult el.

- Érdekes volt, mert amikor elindultunk, én megkérdeztem, hogy: Most megyünk? – És igen, mentünk. Igazából nincsen nagy szél - mondta Vásáry André.

A Fantom fedélzetén nemcsak szél volt csendes, hanem az idei Miss Earth Hungary, Kaló Jennifer is, aki megszólalni is alig tudott. Társai el is nevezték Suttogónak.

- A hangom most nagyon kemény, a párom ugyanis nagyon nyomatja a légkondit a hálónkban. Emiatt pedig megfáztam, és három napja ilyen a hangom.

A hajók lassan suhantak a vízen, így Rippel Feriék parókáiba sem nagyon tépett a szél. Sajnos a vitorlákba se, így Varga Viktor nyugodtan napozhatott menet közben.
Végvári Eszter kevésbé volt vidám a Columbus fedélzetén, őt nem csak a szélcsend miatti tétlenség zavarta.

- Az eleje egy kicsit húzósra sikerült, mert egy kicsit rosszul voltam, de ez inkább csak a tegnap esti sörözésnek tudható be, mint a vitorlázásnak.

Tabáni István bölcsebb volt társainál: ő hajóra sem szállt. Este ugyanis fellépése volt, és semmi esély nem volt arra, hogy addigra célba ér. A Csillag születik győztese így a partról biztatta Varga Viktorékat.

- Érdekes, hogy én mondtam: csalódott vagyok. Ők meg azt mondták, hogy nem kell sajnálni, mert egyáltalán nem tudják, hogy fogják túlélni a vízen ezt a megpróbáltatást.

Hát, leginkább sehogy nem sikerült túlélni a megpróbáltatást, hiszen a gyenge szél miatt egymás után adták fel a hajók a versenyt, köztük a sztárok többsége is. Hajnali kettőig kellett várni a leggyorsabb hajókra, végül közel 17 órás idegtépő küzdelem után Nyári Zsolt katamaránja ért elsőként célba.
A címvédő, kilencszeres győztes Litkey Farkas csak a negyedik lett. Több, mint 100 vitorlás ragadt kint éjszakára a vízen, köztük két szépség: Kaló Jennifer és Babinyecz Tímea hajója is. Másnap reggel a versenyt már korábban feladni kényszerülő Királynő, Dobó Ági hiába kutatta a Balatont, hiába hívta barátnőit.

- Megbeszéltük, hogy majd hívjuk egymást, ki hol van, hátha össze tudunk futni a vízen. De egy olyan két óra múlva elveszítettük őket. Jelenleg annyit tudok róluk, hogy még mindig vízen vannak valahol, úgyhogy remélem, jól vannak, és nincsen semmiféle tengeri betegségük.

Vásáry André is a vízen éjszakázott, végül nekik is fel kellett adniuk a versenyt. André nagyon fáradtan érkezett a kikötőbe, több mint harminc órás vitorlázás után, de egyáltalán nem bánta meg, hogy elindult a Kékszalagon.
A 42. Kékszalagon végül 238 hajó ért célba, közülük az utolsó közel 48 órás küzdelem után, mindössze öt perccel a hivatalos zárás előtt. És bár az idei szélcsendes futam keveseknek okozott örömöt, ez valószínűleg egy cseppet sem zavarja a győztes egység tagjait.
A Reflektor riportja itt látható!A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók