Műsorújság
RTL Most

Mága Zoltán úgy érzi, kötelessége segíteni

A hegedűművész ismét ellátogatott az árvíz sújtotta területekre, vizet, ruhát, pokcórcot vitt.

Mága Zoltán autójával próbál utat törni Felsőzsolcán, hogy találkozhasson a rászorultakkal. Zoltán visszatérő segítő Borsodban, ezúttal is nagy szállítmánnyal érkezett a vízzel borított területekre.

- Hoztunk 10 ezer palack ásványvizet, hoztunk 15 tonna ruhát, gyermekruhát, törülközőket, pokrócokat.

Zoli ezúttal több helyszínre is elment, három helyen osztotta el a kamion összesen 24 tonnás szállítmányát. A régióban egészen megdöbbentő a látvány, hiszen most már több ház is összedőlt, a víz pedig nagyon lassan apad.

- Őszintén szólva nehéz szavakat keresni erre. Sírva jöttek oda hozzám, teljesen el vannak keseredve, hogy teljesen kilátástalanná vált az életük.

Felsőzsolca után Miskolc következett, ahol a sporcsarnokban egymás hegyén-hátán fekszenek a kisgyermekek. Köztük pár hetes csecsemők is, akiknek jobb helyük lenne a kórházban, de kétségbeesett szüleik nem merik kiengedni őket a kezeikből. Zoli Miskolc után Edelény és Szendrőlád felé vette az irányt, ahol szabályos népünnepély fogadta a hegedűművészt. Mága Zoltánnak ezúttal is könnyes lett a szeme, de most már azért, mert teljesen meghatotta őt a helyiek szeretete.

- Szomorú a helyzet, de nagy öröm, hogy segíthettem. Megígértem nekik, hogy visszatérek még egy jótékonysági koncertet tartok, és a bevételt az árvízkárosultaknak szeretném felajánlani.

Zoltán nem a levegőbe beszélt: teljes nyári menetrendjét felborította az árvíz. Úgy érzi: kötelessége segíteni, sőt, erre biztat mindenkit. Egyik hegedűjét elárverezi, június 23-án pedig ismert zenészekkel együtt jótékonysági koncertet szervez a Deák téri evangélikus templomba.


A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók