Műsorújság
RTL Most

Mi volt ciki Kikinek és Zoltán Erikának?

A farmer mindent elszorított, mégis mindenki hordta, mert túl menő volt ahhoz, hogy ne tegyék.
Zoltán Erika: Sztreccs gatyó vastag gumis övvel.
Kiki: Trapéznadrágok.
B. Tóth László: Nagyon fontos tartozék volt a nagy haj.

Diszkó gömb. Villódzó. Füstgép. Retro diszkó. Boldog idők, amiket soha nem feledünk. Főleg, ha feltűnik a színen egy túl szexi lány is.

- Megbeszéltük, hogy ezt nem csinálom meg, mert ciki, de ez nem ez, hanem egész egyszerűen 86 óta a nevemhez kötődik, és Madonnától lestem 85-ben. És ez bizony megmaradt és jól maradt.

Ma már tényleg egy egész ország ismeri a mozdulatot, bár mai szemmel néhány akkori szerelés, vagy hajviselet valóban nem tűnhet túl szexinek. Pedig a nyolcvanas években mindenki rettentően menőnek érezte őket. Vagy mégsem?

- Ciki volt a hegyes orrú cipő, ciki volt a magas talpú, magas sarkú férficipő, ezek ciki volt, de azért mindenki ezt hordta - idézte fel Kiki.

B. Tóth László zsenge éveiben pedig menő volt a nyugati kocsi, és a szűk farmer. Ez utóbbit csak egyetlen helyen lehetett kapni Budapesten.

- Az volt a jelszó, hogy ott szűk, ahol akarja. Egyik éjjel hatalmas nagy filctollal átjavítottuk, hogy „és ott is, ahol nem”. Mert hát hogy mondjam, tényleg mindenhol szűk volt, de hát nem volt ez mindenhol kényelmes.

Sipos F. Tamás nevét máig is nehéz akármilyen másik autóhoz, mint egy Trabanthoz kötni.

- Amikor visszanézem manapság a nyolcvanas évek végén gyártott videoklipjeiket, akkor azért néha elfog a röhögő görcs saját magam és a kollégám arculatát visszanézve. Amikor is hihetetlen, feketére zselézett haj, kihúzott szemek, alapozó, és ami kell, sőt az ajkainkat is festettük egy darabig.

Vannak dolgok, amik nem változnak, a szépségért már húsz éve is meg kellett szenvedni. Csakúgy, mint a modern technika vívmányaiért. Erika például rendszeresen négy összetolt asztalt talált a szórakozóhelyeken színpadnak álcázva. Kikiék pedig konzervdobozokból készítettek diszkólámpát.

Akárhogy is, a nyolcvanas évek diszkóját a tupírfésűvel és a sufni tuninggal együtt örökké szívünkben őrizzük, és még ma is vígan daloljuk, hogy Trabanton szállni élvezet. A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók