Műsorújság
RTL Most

Mága Zoltánt megviselte, amit látott

A hegedűművész egy teherautónyi ruhával és törölközővel segíti az árvízkárosultakat.

Mága Zoltán fogadalmat tett. A hegedűművész egy teherautónyi takaróval és ruhával érkezett a Borsod megyei Boldvára. Oda, ahol a Bódva és az Ördög patak elöntötte szinte az egész falut, és ahol 170 embernek el kellett hagynia az otthonát.

- Most is, ahogy megláttam, a hírt, az volt az első gondolatom, hogy segítenem kell azokon az embereken, aki bajba jutottak.

Zolinak egyedül nem sikerült volna ennyi mindent ilyen rövid idő alatt összeszednie. Barátai és az ökumenikus segélyszervezet összefogásával került Borsodba a teherautónyi segítség.

- Nagyon sokan tudják, hogy én szegény családból származom és gyerekkoromban ígéretet tettem az Úrnak, hogy ha egyszer valaha kitörünk a szegénységből, akkor mindhalálig segíteni fogom a hátrányos helyzetben lévő embereket.

A hegedűművész találkozott azokkal az emberekkel is, akik Boldván a legnagyobb bajban vannak. Több helyen már levonult a víz, de néhány utcában még mindig térdig gázolnak az ott lakók az árban. Ám amikor meglátták, ki segít rajtuk, egy kis időre nem a víz volt az úr.

Az emberek egy része jelenleg a művelődési házban lakik, van, aki rokonoknál tölt néhány napot. A települést körbeölelő folyó igen lassan apad, és elkél minden segítő kéz. Mága Zoltán megtette, amit tudott, de amit itt tapasztalt, őt is megviselte.

- Ilyen látványtól mindenkinek megcsuklana a hangja. Érzékeny ember vagyok és hihetetlen látvány fogadott. Bízom benne, hogy meg fog oldódni a probléma! A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók