Műsorújság
RTL Most

Mrs Robinson a Madáchban is ügyesen csábít

Feszes vígjáték félmeztelen testekkel, rengeteg humorral. Diploma előtt Herendi Gábor felfogásában.
Benjaminnak mindene megvan, amit egy 21 éves fiatal férfi kívánhat: gazdag szülők, nélkülözéstől mentes gyerekkor, kiváló tanulmányi eredmények, és egy ösztöndíj a Harvardra, a Yale-re vagy a Columbiára. Ben mégsem boldog, nem találja a helyét a világban, menekülni akar a jómódú szülők jómódú barátai elől saját diplomaünneplő partyjáról, ám egy vonzó, idősebb nő talál menedéket nála.

Az apa legjobb barátjának felesége, Mrs Robinson cigarettával és egy üveg pezsgővel lép be Ben szobájába, és félreérthetetlen jeleket ad a fiatal férfinek, aki hamar felismeri, mit akar tőle ez a vonzó, de magányos feleség, és elutasítja a közeledését. Mrs Robinson viszont kitartó csábító, felfedi bájait a fiú előtt és közli vele, ha bármikor kedve támadna egy „röpke légyottra”, ő a rendelkezésére áll.

A partynak vége, a vendégek távoznak, Benjamin pedig csavarogni indul, hogy autóstoppal keresse a boldogságot egyszerű emberek között, pénz nélkül, de hamar rádöbben: a csóró kalandor életformája sem az ő világa. Hazatér és felemeli a telefont, hogy éljen Mrs Robinson ajánlatával, aki a szeretőjévé teszi a naiv fiatalembert. Egészen addig gondtalanul ütik el az időt szállodai szobákban, míg Ben meg nem ismeri tapasztalt ágyasa lányát, Elaine-t, akibe reménytelenül beleszeret.

Az 1967-ben bemutatott, klasszikussá vált film színpadi változatát, mely Charles Webb nagysikerű regényéből készült, a Valami Amerika rendezője, Herendi Gábor álmodta színpadra. Mrs Robinsont Udvaros Dorottya és Nagy-Kálózy Eszter kelti életre, Ben pedig Szente Vajk és Kovács Lehel alakjában „ölt testet”. A Madách legújabb darabja pezsgő romantikus vígjáték, melynek szinte minden jelenetét az intimitás hatja át, ez az érzelmekkel és erotikával túlfűtött légkör azonban jól megfér a helyzetkomikumból fakadó humorral. A Diploma előtt április 24-től látható a Madách Színházban.

A Reflektor riportja a darab születéséről itt látható!

Legnézettebb videók