Műsorújság
RTL Most

Koltai Lajos Sophie Marceau-t szeretné

Koltai a Filmszemle megnyitóján elárulta, hogy a világsztárt szerződtetné legújabb alkotásához.

Kicsit szomorúan kezdődött a 41. Magyar Filmszemle, hiszen a nyitófilm előtt megemlékeztek a tavaly elhunyt nagyságokról, köztük Bacsó Péterről, Bujtor Istvánról és Cseh Tamásról. A nyitófilm idén Jancsó Miklós alkotása, az "Oda az igazság" volt, amelynek egyik főszereplője Miki bácsi régi harcostársa, Scherer Péter.

Koltai Lajos az Oscar-jelölések bejelentését még megnézte a tévében, aztán természetesen ő is ellátogatott a szemlére. Koltai jelenleg "Spider Dance" című mozijához keres főszereplőt – nem akármilyen jelöltjei vannak...

- Sophie Marceau van terítéken jelen pillanatatban. Sophie Marceau-val próbálunk megegyezni, holnap van még egy nap, hogy válaszoljon, hogy igen vagy nem. Én szeretném. A következő lehetséges Winona Ryder, aki most tér vissza.

A legtöbb magyar filmkészítő lehetőségei természetesen sokkal korlátozottabbak, mint Koltaié, ennek ellenére ezúttal is rengeteg alkotás indul versenybe a Szemle fődíjáért. Az egyik fő esélyes Pataki Ágiék produkciója, a Hajdú Szabolcs által rendezett "Bibliotheque Pascal".

Már a nyitófilmre közel kétezren voltak kíváncsiak, a Szemlén vetített magyar alkotásokra pedig már több, mint 25 000 jegy kelt el elővételben. Az egyhetes filmes ünnep díjosztó záró ceremóniájára hétfőn este kerül sor. A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riprortjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók