Műsorújság
RTL Most

Vallásháború Hollywoodban

Madonna és Tom Cruise megnyilvánulásai a legerősebbek, de akadnak még lelkes próféták.
A sztárvilágban is mindenkinek megvan a maga keresztje, vagy vörös karkötője, imafűzére,
esetleg gyermekének első, aranyba foglalt széklete.

Amilyen sokszínűek a világ vallásai, olyan különbözőek a sztárok hitbéli hóbortjai. Bár kinek a pap, kinek a papné, Madonna, Mel Gibson vagy Tom Cruise abban hasonlítanak, hogy önként vállalták magukra a próféta szerepet... még akkor is, ha erre senki sem kérte őket.

Nehéz elképzelni, de az olasz származású Madonnát az oviban még visszahúzódó, hithű katolikus kislányként ismerték társai. Azonban huszonévesen a Mi atyánkot olyan polgárpukkasztó slágerek szövegére cserélte, mint a Papa, ne papolj! vagy a Mint egy szűzlány. Az egyházszakadáshoz Like a Prayer című dala vezetett, melynek klipjéért a katolikusok kiátkozták a nem túl szégyenlős énekesnőt.

Madonna ezután gyóntatója helyett a médiával osztotta meg bűneit. Leszbikus románcai, vetkőzései és szabadszájúsága korántsem emlékeztettek az egykori, katolikus neveltetésű kislányra. A pop nagyasszonya 2004-ben ismét a vallás felé fordult, ezúttal az Eszter nevet felvéve a zsidó miszticizmus, vagyis a kabbala tanaiban merült el.

Madonna kitartóan prédikál a vörös karkötőről valamint a kabbaláról, és Jézushoz is sikerült közel kerülnie. De a szigorú vallásos nevelés nem jelent egyértelműen sztárpróféta szerepet. Sokan a reflektorok vakító fényében megfeledkeznek arról, honnan is jöttek igazából. Napjaink botránykirálynői, a szintén olasz származású és katolikus Lady Gaga, és a lelkészszülők gyermekeként nevelkedett Katy Perry gyorsan feláldozták erkölcseiket a polgárpukkasztás oltárán.

A huszonéves, bukott angyalokkal ellentétben Mel Gibson továbbra is teljes mellszéleséggel és filmjeivel áll ki a katolikus vallás mellett. Az 54 éves színész azért lazított egy kicsit az egyház diktálta szabályokon. Aktuális válása, és barátnőjének házasságon kívül született gyermeke nem éppen Bibiliába illő, de a hűséges apostol apró stiklijei ellenére továbbra is kitart vallása mellett.

Susan Boyle is hisz az ima erejében. A 48 éves zenei tehetség csillagá válása óta mégis inkább hisztijeivel, és öntelt kirohanásaival hívja fel magára a figyelmet. Úgy tűnik, hogy a vallásosság ma már nehezen összeegyeztethető a sztárok életmódjával.

Teljesült a szcientológusok álma is, mikor megosztó vallásuk reklámozásához megtalálták a tökéletes hittérítőt Tom Cruise személyében. A hollywoodi szupersztár a vallásnak köszönhetően nemcsak a benne lakó gonosztól szabadult meg, de szakmai hitelességétől, ép eszétől és gyönyörű feleségétől is... akiből egy aszott élőhalottat faragott az együtt töltött évek alatt.

Kedvenc sztárjaink nagyon büszkék vallásaikra, az egyházak által diktált szigorú szabályokat azonban nem igazán szeretik betartani. Álszent angyalainknak glóriájuk és szárnyuk tehát nincs, és önjelölt prófatékant sem mindig meggyőzőek, próbálkozásuk azért megér egy misét. A Reflektor teljes riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók