Műsorújság
RTL Most

Divat vagy hóbort a napszemüveg?

Egyes sztároknak mindössze trendi kiegészítő, ám akad, aki ezzel védekezik a külvilág ellen.

A klasszikus aranykeretes napszemüveg húsz évvel ezelőtt és azóta is elengedhetetlen kellék egy igazi sztárnál. Különösen az a típus, amelyet először 1937-ben dobtak piacra, akkor az amerikai hadsereg számára. Az sem meglepő, hogy a napszemüveg főszerepet kapott a Top Gun című Tom Cruise filmben, ahol szinte megállás nélkül mindenki viselte, nem csak bevetés, de motorozás, bulizás és strandröplabdázás közben is. Nem csoda, hogy a típust a mai napig szívesen hordják a sztárok, még a nők is, hiszen igazán elegáns darab.

A nyolcvanas években George Michael még nosztalgiázott egyet az aranykeretes típussal, de később mindent elhomályosított a U2 együttes frontembere, Bono.

Kozsó mindig is imádta a nagy lencséket, csak nagyon ritkán látni szemüveg nélkül. Ha teheti, mindig magán hagyja.

- A napszemüveg bizonyos fokig védekezés a külvilág ellen. Egy kis kuckó a lelkemnek, ahogy megyek az utcán - mondta az énekes.

Egész más véleményen van Cseh Laci, akit legalább annyian megismernek az utcán, mint Kozsót. Ő maga nem is annyira kedveli a sötét, nagy napszemüvegeket.

Szujó Zoli munkája során számtalanszor beszél szupersztárokkal, a Forma 1-es versenyeken ugyanis előszeretettel jelennek meg csillagok. Természetesen legtöbbször napszemüvegben.
Azt mondja, riporterként nem szívesen kérdez olyan embert, aki napszemüvegben van.

A Fresh lányok, akik amellett, hogy szeretik magukon a jó szemüveget, fontosnak tartják, hogy a fiúk is megfelelően hordják azokat.

A jelenlegi divat – vagy fogalmazzunk inkább így: őrület is megér egy misét. A extravagáns Kanye West olyan darabokat visel, aminek kapcsán jogosan felmerül a kérdés: vajon mit lát mögüle a derék rapper?

A napszemüveg tehát megunhatatlan viselet, még most az ősz derekán is. Azt azért mindenki gondolja meg, mikor, melyik sztárra szeretne hasonlítani: egy sötét lencse által okozott kiadós esés miatt ugyanis aligha akarna bárki is csillagokat látni…

A Reflektor riportja itt látható!

A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók