Műsorújság
RTL Most

„Táncolni olyan érzés, mintha meztelenre vetkőznél”

Papp Timi táncos, koreográfus egészen kicsi kora óta táncol. Most Wolf Katival készül az énekesnő nagy megmérettetésére az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Timi már 3 éves kora óta táncol. Édesanyja, aki korábban balettozott, figyelt fel rá, hogy a kislány mennyire figyel a zenére, egyből beíratta tánciskolába, és a szülők végig támogatták, hogy lányuk a nem éppen bombabiztos táncművészetet válassza hivatásul. Timinek már egészen fiatalon jól ment a koreografálás is: alkotott a Pécsi Balettnek is, így végül a tánc elméleti részével is elkezdett foglalkozni.

A Táncművészeti Főiskolán tanult és tanított is egyben, nemcsak táncot, táncpedagógiát is.
Mint mondja, a szívéhez legközelebb a modern, kortárs irányzatok állnak.

Országos ismertségre a televíziós műsorok által tett szert. A Szombat esti láz hozta meg az első sikert, és nagyon szerette a műsort, mert: „Előtte nem volt olyan, hogy egy egész estés showműsor a táncról szóljon. A Szombat esti láz megmutatta, hogy milyen lehet az igazi tánc és kedvet csinált az embereknek ahhoz, hogy maguk is kipróbálják, mit tudnak a táncparketten. „A táncot sokan, sokféleképpen csinálják, de a magyar emberek többsége gátlásos és szorongó, ezért nem tudnak igazán kiteljesedni a táncban. A tánc elvont módja az érzések átadásának, sokszor nehéz értelmezni és befogadni. Ezért az a célom, hogy érthetőbbé és élvezhetőbbé tegyen a táncművészetet a közönség számára.”

Timi második anyanyelve a holland. Gimnáziumban egy holland fiúba szeretett bele, érettségi után pedig kiköltözött, pillanatok alatt megtanult hollandul és fél év múlva már Európa egyik legnívósabb akadémiáján tanult táncművészetet. „Életem egyik legnehezebb döntése volt, hogy a főiskola elvégzése után maradjak-e kint Hollandiában, vagy visszaköltözzek Magyarországra, ahol szinte a nulláról kellene kezdenem mindent.” Végül is az utóbbit választotta.

Itthon pedig a televíziós showműsorokkal óriási áttörést ért el. Gyakorlatilag nincs olyan produkció, amibe ne segítene: A Szombat esti láztól a Csillag Születiken át egészen az X-Faktorig.

Mostani nagy dobása koreográfusként az Eurovíziós dalfesztivál lesz Wolf Katival, de egy egész estés, látványelemekkel tűzdelt színpadi showra is készül, ahol újra megmutatja magát táncosként is.

Nézze meg a Portré riportját!

A Portré adásait visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók