Műsorújság
RTL Most

Balázs Fecót köszöntjük születésnapja alkalmából!

Szülinapi portré! Sok szeretettel köszöntjük Balázs Fecót 66-ik születésnapja alkalmából! Az idő nem múlik el nyomtalanul, az évszakok változnak, az viszont egészen biztos, hogy ez nem a csend éve lesz, hiszen Fecóék jubileumi koncertre készülnek.

A Korál zenekar 40 éves, Fecó pedig 50 éve van ezen a pályán. Hajszál híja, hogy nem a Fradi pályán. Fecó ugyanis pontosan azok közé a fiatal fiúk közé tartozott, akiket lenyűgözött Albert Flórián játéka. S ugyan zenei általános iskolába járt, majd konzervatóriumba, mégis nagyon sokáig nem tudta eldönteni, hogy zenész, vagy focista legyen.

 

 

Szülei gyorsan döntöttek helyette, amikor egy mérkőzésen eltörte a kezét, s a másnapi zongora vizsgáján nem tudott részt venni, örökre eltiltották a futballtól. S még így is meglepett mindenkit, amikor a komolyzene helyett, a könnyűzene felé vette az irányt. A Beatles, a Rolling Stones meghatározó volt, az élete a farmer, a hosszú haj, és egy jó dal. Azóta is. Mára már kicsit kevesebb fellépést vállalhat a Kossuth-díjas, Liszt Ferenc díjas művész, mert a szívbillentyűk nem bírják azt a ritmust, melyet a zenész diktál.

 

 

A vasárnapi Portrét körül lengi a zene, a dallam, de Balázs Fecó mesél még a sitkei kápolnához fűződő viszonyáról, annak izgalmas, történelmi múltjáról, a vándorzenészekről, akiknek első gázsiját is köszönheti, és egy kicsit a szülinapi bulijába is betekinthetünk. Mindenki ismeri legalább egy szerzeményét, ő mégis azt mondja, a nagybetűs dalt még nem írta meg. Mi nagyon várjuk.

A beszélgetést megnézheti az RTL Moston!

Hasonló videók

  • 18 éves korában felvették a Színművészeti Egyetemre, ahol egy teljesen új helyzetben, egy új környezetben kellett megbirkóznia a saját démonaival. A zenés színház az élete, sem zene, sem színpad nélkül nem tudná elképzelni azt. Tompos Kátya,  akinek  az orosz az anyanyelve, és a magyar az apanyelve, a Madách Színház legújabb musicaljében a Once-ban kapott főszerepet.

  • A “ráérés” problémáját boncolgatjuk Lengyel Tamással vasárnap a Portréban. Tamással, aki 60 százalékban üzletember és csak 40 százalékban színész. Persze csak most, hogy megalapította barátjával a Szabadszínész platformját. Azért aggódnunk nem kell, hiszen továbbra is láthatjuk őt színházban is, és a képernyőről sem tűnik el. Marton László osztályába járt a Színművészeti Főiskolán. A Portréban arról is mesél, hogyan élte meg a Marton botrányt. De könnyedebb történetekkel is gazdagít minket.

  • Kezei között felnőtté vált a színháza. Az Örkény István színház alapító igazgatója, Mácsai Pál összefonódott Örkény nevével. Habár ő azt mondja, inkább egy klassz, és érett írónak a farvizén utazik, idestova 20 éve. Tehetséges színész, igazgató, rendező, akinek inkább firkaéletműve van, mint képzőművészeti életműve, még akkor is, ha vitathatatlan, hogy festő édesapjától örökölte tehetségét. Az első színházi élménye a János Vitéz volt, ma is látja a kedvenc részletet a szemei előtt, mégsem ezért szeretett volna színész lenni. Erre az útra is Örkény vezette, diákként az egyperces novellák meghatározták a jövőjét.

  • Egy ember több élettel, aki Magyarországon és Amerikában is otthon érzi magát.  Röhrig Géza szabadságvágya egész életét végig kíséri. Költőként pedig mindezt, a verseihez is jó érzékkel használja. Nemrég megjelent verseskötetével pedig az utcán is találkozhatunk. Az Angyalvakond ugyanis hajléktalan történeteket mutat be, nemcsak hajléktalanoknak.

  • Süle László kollégánk, a szászországi Lipcsében látogatta meg az egyik legjobb magyar labdarúgót, Gulácsi Pétert, akinek a focicsapata a Bundesliga tagja. A focin kívül a Gulácsi házaspár másik szenvedélye az állatok és az állatvédelem, és nem csupán a szeretetükkel segítenek az állatokon, sokat adományoznak is.

Legnézettebb videók