Műsorújság
RTL Most

Rácsavarodtak a magyarok a Love Island-re!

Egy fülledt szeptemberi napon, társra vágyó fiatalok kis csoportja beköltözött a szerelem szigetére, pontosabban Ciprus egyik hatalmas villájába, hogy napról napra, estéről estére, szórakoztassanak minket.

A Love Island párkereső show a nézők körében nagy sikerrel fut, amit mi sem bizonyít jobban mint az, hogy az RTL Most-on már több, mint 1,880,000 videóindítás történt a Love Island villája táján. A műsor shortform videóinak nézettsége is már 1,095,000 videoindítás felett jár, ezen belül a műsorhoz kapcsolódó, kizárólag online nézhető Love Story epizódjai is átlépték a 270,000 indítást.  

LOVE ISLAND ÉS LOVE STORY AZ RTL MOSTON >>>

A párkereső show-t természetesen nem csak online, hanem a lineáris csatornákon, azon belül is az RTL Klubon is nyomon követik a nézők. De az RTL Magyarország Total Video Stratégiájának értelmében a tévétársaság tartalmai a lineáris műsorszolgáltatás mellett a digitális térben is megjelennek, a különféle platformon lévő tartalmak pedig egyenrangúnak számítanak. A Total Video Stratégia digitális pillérének zászlóshajója a 2018 februárjában megújult RTL Most platform.

Érdekes adalék a lineáris (azaz a hagyományos televíziós) és az online nézettség megoszlását vizsgálva, hogy a fiatal nézők körében (18 – 49-es korosztály) a Love Island össznézettségének 68%-a származik az RTL Klubos lineáris adásból, 7%-a az RTL II-es ismétlésből, 3%-a az időeltolásos tévézésből és 22%-a a VOD forgalomból! Ez utóbbi kiugróan magas szám, ugyanis egy átlagos főműsoridős RTL Klub műsor/sorozat esetében a VOD arány 5% körül szokott lenni. Ennek alapján a Love Island élőben, az RTL Klubon sugárzott, 137 ezres átlagos súlyozott nézőszámához (AMR – 18-49) a VOD 44 ezret tesz hozzá, ami azt jelenti, hogy a műsor egy percre jutó átlagos nézőszámát az online tartalomfogyasztás 32%-kal emeli meg, ezen a célcsoporton.

A Love Island a közösségimédiában is hasít: a Facebook-on több, mint 22 ezren, az Instagram-on pedig csaknem 35 ezren követik a műsort. 

A Love Island továbbra is igazi tündérmese, amely napról napra meghódítja a fiatalokat és vidámságot csempész a borús őszi napokba. Te se maradj le: kövesd a Love Island adásait a hét minden napján 21.05-től vagy nézd vissza az RTL Most-on.

LOVE ISLAND ÉS LOVE STORY VIDEÓK >>>

Forrás: Nielsen Közönségmérés, gemiusPrism, 4+, (18-49-es bontás: belső adatbázisból) 2019.09.22-ig, web és app.; lekérés dátuma: 09.23.

Legnézettebb videók