Műsorújság
RTL Most

Visszakapták elcserélt gyermeküket a szülők

A nőnek a szülés után egy nappal lett gyanús, hogy a gyermek bőre sötétebb, mint amikor először megpillantotta. Három hónappal később egy DNS-teszt bebizonyította: a gyanú nem volt alaptalan. Most visszakapták vér szerinti gyermeküet, egy ismert nőgyógyászt pedig bíróság elé állítottak emberkereskedelem vádjával.
A Salvadorban élő Mercy Casallenas és brit férje, Richard Cushworth gyermeke 35 hétre született császármetszéssel. A férfi épp nem tartózkodott az országban, a nőt pedig még altatásban tartották egy ideig a szülés után. Már másnap feltűnt neki, hogy a gyermeknek, akit sajátjaként adtak oda neki a nővérek, sötétebb volt a bőrszíne, mint előző nap.   


A különbség tényleg szembetűnő. A pár ezen a képen nem vér szerinti gyermekükkel látható.

A pár úgy döntött, hogy DNS-vizsgálattal jár az ügy végére, meylnek eredményeként bebizonyosodtt, hogy semmi esély rá, hogy a gyermek, akit nevelnek, valóban az övék.

A hatóságok ezután vizsgálatot indítottak, melynek keretében felkutatták azokat a nőket, akik Casallenas-szal egy időben szültek ugyanabban a kórházban. Rajtuk is elvégezték a tesztet, és kiderült, hogy az egyik család az ő gyereküket neveli.


A pár azután, hogy visszakapták valódi gyermeküket.

A történet itt véget is érhetne, kiderült azonban, hogy nem egyszerűen összecserélték a gyerekeket valami adminisztratív hiba folytán.

A nőnek ugyanis utólag számos körülmény gyanús lett a szüléssel kapcsolatban. Szerinte tudatos csere történt, melyet a nőgyógyászuk, Alejandro Guidos tervelt ki és irányított, hogy fehér bőrű gyermeküket eladhassa emberkereskedőknek. A nő azt állítja, még legalább öt hét volt hátra a terhességéből, amikor az orvos váratlanul közölte vele, hogy egy komplikáció miatt azonnal császármetszést kell végrehajtani. Casallenas megbízott orvosában, aki terhessége alatt végig mellette állt - már-már erején felül. Utólag azt is különösnek találja, hogy az orvos olyankor is vele volt, amikor más nőgyógyász nem foglalkozott volna vele. Ráadásul ő volt az egyetlen, aki tudta, hogy abban az időpontban a férje nem tartózkodik az államban. A hatóságok megerősítették, hogy az orvos szokatlanul sokat törődött ezzel az egy esettel.A szülés után az altatásból ébredve a nő látni szerette volna a gyermekét. A többi anyukához már reggel behozták az újszülöttet, de neki csak annyit mondtak, hogy minden rendben van, és hamarosan láthatja a gyermekét. Végül dél körül került elő a fia, legalábbis akit annak mondtak. A nőnek már ekkor feltűnt, hogy sötétebb a bőre annál, mint amire emlékszik. A személyzet azzal nyugtatta, hogy ez csak a szülés következménye, hamarosan visszanyeri egészséges színét!


A gyanúsított orvos a bíróságon.

A rokonok sem hagyták nyugodni a párt, ők is folyton szóvá tették, hogy a gyermek egyik szülőjére sem hasonlít. Végül a DNS-vizsgálat igazolta a gyanút, hogy a gyerekeket elcserélték. Arra viszont egyelőre nincs bizonyíték, hogy az orvos tudatosan készítette volna elő a cserét. Guidos-t a múlt héten még bilincsben vitték a bíróságra, hogy szembesítsék a vér szerinti gyermeküket kereső szülőkkel. A kétségbeesett anya akkor megpróbálta letépni a férfiről a kendőt, mellyel az arcát igyekezett eltakarni a fotósok elől.Egy héttel később azonban a gyermek megkerült, a két család pedig hivatalosan is kicserélhette a kisfiúkat.

A kórházban jelenleg vizsgálatot folytatnak az ügyben. Casallenas és férje továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett, miszerint az esetet előre megtervezték. A lényeg azonban, hogy végre visszakaphatták vér szerinti gyermeküket.


Hasonló fantasztikus történetekkel és találkozásokkal ismerkedhet meg a Keresem a családom! című műsorban is. Sőt, blogunkon már most nyomon követheti, miként zajlik a szerkesztőségi munka, milyen esetekkel találkozik Lilu és stábja, és hogy miként kutatják fel az eltűnt rokonokat a világ körül!


Sőt, itt lejjebb is van még egy csomó jó cikk! Olvasson!

 |
 |
 V

 

Legnézettebb videók