KERESÉS search-close

Életének megmentőjét kereste egy kisfiú

szerző:
2016.12.07. 15:51

Szilánkosra tört ablaküvegek, omladozó falak, feje tetejére állt bútordarabok. Ez várta Dingó Edgárt egykori gyermekotthona helyén, ahol 7 másik testvérével együtt nevelkedett.

 

Életének megmentőjét kereste egy kisfiú

Edgárt és nővérét magukra hagyva találták embertelen körülmények között egy roskadozó házban. Úgy mesélték neki, hogy ez idő alatt testvére, Hortenzia  gondozta őt. Napokig tartó gyereksírás után végül kihívták a gyámügyeseket, így kerültek mindketten Zamárdiba, a gyermekotthonba. Innen azonban hamar elváltak útjaik.

Erzsi, egy ott dolgozó, fiatal óvónő nagyon megszerette a kisfiút és addig rágta szülei fülét, amíg azok örökbe nem fogadták Edgárt, akinek innentől nagyon boldog gyerekkora volt. A kisfiúból aztán szorgalmas kőműves és kétgyerekes családapa lett. De a többi testvérének - akikről csakúgy, mint szüleiről semmit sem tudott - nem  ilyen szerencsés sors jutott.

Magánnyomozó segítségével megtaláltuk Kiss Hortenziát, azt a nővért, aki Edgárt a kritikus napokban életben tartotta. Elmondhatatlanul örült, hogy öccse keresi vérszerinti testvéreit. Hortenzián kívül még egy idősebb nővére, Gabriella vállalta a szereplést, így ketten meséltek nekünk a borzalmas gyerekkorukról, édesanyjuk alkoholfüggőségéről és mindennapi küzdelmükről az életben maradásért. Mindezt számunkra is megdöbbentő volt hallgatni, nem csoda, hogy Edgárt sokkolták az elhangzottak.

A találkozást Zamárdiban, az egykori gyermekotthon épületébe szerveztük, ahol a homályos emlékek ismét előtörtek, és ahol most Edgár végre megkaphatta kérdéseire a válaszokat, amikre egész életében várt.

 

Hosszas beszélgetés után mindenre fény derült. Édesanyjuk - aki már elhunyt - egyikőjük életében sem volt igazán jelen, rengeteget ivott és nem foglalkozott 9 gyermekével. Mindezek ellenére Hortenzia és Gabi megbocsájtással gondolnak rá,  hiszen mégiscsak az édesanyjuk volt.

A forgatást követően Edgár minden testvérét megismerhette, és örömmel mesélte, hogy naponta beszélnek egymással és igyekeznek gyakran találkozni. A nyáron pedig egy zamárdi nyaralás erejéig összejött majdnem az összes testvér.

 

 

 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való