Műsorújság
RTL Most

Egy eltűnt édesanya nyomában – Balogh Zsuzsi igaz története

A 19 éves gyönyörű és életvidám lány épp érettségi előtt áll, ránézésre épp olyan, mint a kortársai, pedig Zsuzsi élete egyáltalán nem hétköznapi, ugyanis több mint tíz éve nem látta édesanyját, akivel most újra szeretne találkozni…

Balogh Zsuzsa Valentina hétéves korában látta utoljára édesanyját, akiről mára csak az az emléke maradt, hogy rövid vörös haja van. Az elválást azóta sem tudta feldolgozni a fiatal lány, talán azért sem, mert édesanyjától még elbúcsúzni sem volt ideje. Zsuzsi testvérei, az akkor 5 éves Milán és a 3 éves Dávid még fel sem fogták, hogy mi történt.

Időközben édesapjuknak, Orbánnak új kapcsolata lett, melyből egy gyermek is született. Sajnos az a szerelem sem tartott örökké, így Zsuzsinak és a fiúknak még pótanya sem jutott.

Hogy milyen lehet egy fiatal lánynak anya nélkül felnőni, az legtöbbünknek elképzelhetetlen. Az anyák napja csak egy üresen csengő szó, egy jelentéktelen nap a naptárban, és még sorolhatná Zsuzsi a fájdalmas emlékeket, a fájdalmas hiányérzetet, mely a mai napig elkíséri őt. A kislányból – mert a szükség nagy úr - gyorsan nagylány lett, hiszen a házimunka, a pelenkázás és testvéreinek nevelése is a nyakába szakadt.

 

 

Zsuzsi jelenleg Szigetszentmiklóson lakik barátjával, és úgy érzi, végre eljött az idő és itt a lehetőség, hogy szembenézhessen édesanyjával. Rengeteg a kérdése, ám talán a legnagyobb félelme mégis az, hogy nem fog tudni megbocsátani édesanyjának, mert szerinte nincs olyan, hogy egy anyja ne keresse évekig gyermekeit.

A stáb az édesanya ikertestvérét találta meg először, aki szívesen segített a forgatócsoportnak, és megadta az édesanya – kinek neve szintén Zsuzsa, mint a lányáé - telefonszámát. A még mindig vörös hajú Zsuzsa Jászberényben él, mint kiderült új élettársával és két gyermekével. Izgatottan fogadta lánya megkeresését. Elmesélte, hogy annak idején a gyámhivatal döntött úgy, hogy az apához kerülnek a gyerekek, mivel a nőnek akkor nem volt se munkája, se otthona. Szűkszavúan mesélte élete egyik legtragikusabb élményét, ám most vállalta, hogy lánya szemébe néz, még akkor is, ha esetleg soha nem nyeri el a bocsánatát.

Az érettségi előtt álló gimnazista - mint mindig - most is erős volt, és azon kívül, hogy elakadt a szava nem mutatta, mennyire izgult a nagy találkozás miatt. Egyszerre érezhetett örömöt, fájdalmat, dühöt és értetlenséget. Ám abban a pillanatban, mikor a 19 éves lány átölelte édesanyját, felszakadtak azok a sebeket melyek eddig nem gyógyultak be.

Az édesanyára várt egy meglepetés is. A fiai is úgy döntöttek, hogy találkozni szeretnének vele. Milán és Dávid kissé zavartan fogadta a számukra ismeretlen, vörös hajú nőt – akihez csupán annyi érzelem kötődött, hogy megszülte őket.

Sajnos a mindennapos beszélgetés megszakadtak, mert Zsuzsit annyira megterhelték a történtek, hogy arra kérte édesanyját, egy darabig ne tartsák a kapcsolatot, mert időre van szüksége.

Hasonló videók

  • Péter tízéves volt, amikor imádott édesapja meghalt. Azt mondja, onnantól kezdve a nővérén kívül senki sem szerette. A kallódó kisfiú rossz társaságba keveredett, édesanyja úgy oldotta meg a helyzetet, hogy intézetbe adta. A lejtőn pedig egyre csak lefelé csúszott. 9 évet töltött rács mögött. A börtönévek alatt és után pedig mindenkit elveszített, aki fontos volt a számára. Köztük a nővérét, Évát, akitől ennyi év után végre bocsánatot akar kérni. A 23 éves Bálint Emese élete olyan, mint a többi fiatal lányé. Két éve él a szerelmével, egy pékségben dolgozik, és a szabadidejében imád vásárolgatni, és főzni. Mégis csak ránézésre hasonlít a többi fiatal lányra, mert belül nagyon súlyos családi terheket hordoz, és persze kérdéseket, amik közül a legfontosabb az, hogy miért hagyta el az édesanyja két éves korában. Az édesapja nevelte fel és sosem vágyott „mostohára”, mert hiszi, hogy az édesanyja várja őt, és egyszer betoppan az életébe.

  • Kazah Rómeó magyar Júlia. Vadim még a rendszerváltás előtt kiskatonaként szolgált Magyarországon, és ahogy az lenni szokott, beleszeretett egy magyar lányba. Csupán egy év jutott a szerelmeseknek, ugyanis nem csak a szovjet uralom, de a boldogságuk is véget ért. A lány szülei eltiltották őket egymástól. Egy élet viszont elkezdődött, Kittié, aki 26 év elteltével keresi Vadimot, az édesapját. Éva sosem ismerte az apját. A nevét ugyan tudja, de ezen kívül csupán a családi legendárium néhány rá vonatkozó története adott neki valamiféle kapaszkodót a gyökereivel kapcsolatban. Nem tudja, hogy azért hagyta el, mert a sok éhezés miatt angolkórt kapott, és még gyerekkorában megállt a növésben, az apja pedig így nem akarta vállalni, vagy talán az édesanyja szakított meg az apával minden kapcsolatot. Éva választ akar kapni a kérdéseire.

Legnézettebb videók