Műsorújság
RTL Most

Dustin Hoffmann nem bírta visszatartani könnyeit, miután felfedték családi titkát

A 78 éves sztár az amerikai Finding Your Roots című műsorban szembesült először fájdalmas családi történetével.
Kép: PBS

Dustin Hoffmann összeomlott a családfakutató műsor forgatásán, amikor tudomást szerzett eltitkolt dédanyja, Libba szenvedéseiről, aki koncentrációs tábor túlélőként, 62 évesen, fél karral és időskori demenciával érkezett meg családjával az Amerikai Egyesült Államokba, az 1930-as évek elején.

A PBS március 8-ai műsoráig az Oscar-díjas színész mit sem sejtett arról, hogy zsidó dédanyja 5 évig raboskodott az orosz koncentrációs táborban, miután a bolsevikok  meggyilkolták férjét és fiát is. Ekkor a Hoffmann család a mai Ukrajna területén élt.

Nagyon sok zsidó család vesztette életét ezekben a koncentrációs táborokban, de Libba túlélte, és 53 éves volt, amikor végre sikerült megszöknie Argentínába, majd csaknem 10 évvel később Chicagóba érkezett családjával, ahol 1946-ban 76 évesen halt meg.

Henry Louis Gate Jr., az amerikai show műsorvezetője valódi harcosnak titulálta az egész Hoffmann családfát. Ekkor omlott össze a színész, és kiemelte, hogy a nagyanyja egy igazi hős volt.
 
 

“Ha az emberek ezután megkérdezik : Ki vagyok? Azt mondom, hogy zsidó vagyok. Ők azért élték túl, hogy én itt lehessek” – tette hozzá David Hoffmann,  akinek a szülei jobbnak látták, ha nem beszélnek a család fájdalmas múltjáról.

Ha Ön is meg szeretné találni rég nem látott szeretteit, akkor ezen a linken tud jelentkezni az RTL Klub Keresem a családom című műsorába, amely hamarosan új évaddal jelentkezik!

Forrás: people.com

Legnézettebb videók