Műsorújság
RTL Most

A titokzatos indiai apa és az elfelejtett fiú története

Suhelnek, a gimnazista srácnak van véleménye az ideális családképről, családmodellről. Arról, ami neki sosem adatott meg – de amiért most is küzd. Azért jelentkezett hozzánk, hogy keressük meg indiai édesapját, akit kisgyermekkora óta nem látott.

Goosani Suhel édesanyja ösztöndíjjal tanult India északi részén, Kasmírban, ahol egy esküvőn ismerkedett meg Mubarikkal, Suhel édesapjával. Ahogy Lilunak mutatta a családi képeket, látszik: ez egy boldog kapcsolatnak indult. Ölelések, érintések, szeretetteljes mosolyok, épp úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.  Azonban a terv, miszerint Suhel és szülei Kasmírban éljenek egy lakóhajón, meghiúsult. Elfogyott az erre szánt pénz. Suhel és édesanyja ezért hazajöttek Magyarországra, míg az édesapjuk indiai megélhetésüket próbálta megalapozni kinn. Ám az idő és távolság ez esetben nem megerősítette a családi köteléket, hanem szétzilálta. A szülők elváltak.

Suhel édesapja utoljára 6 éve üzent Magyarországi családjának, akkor azt ígérte, hamarosan újra keresni fogja őket. Mubarik nem tartotta meg a szavát, Suhelék soha többé nem érték utol.

 

 

Suhel - aki suli után bokszedzésre jár, szabadidejében pedig a haverjaival lóg - igazi mintakamasz, aki minden apa álma lenne. A szobájában lógó hatalmas indiai zászló pedig a jelképe annak, mekkora szerepet tölt be Suhel életében indiai származása.

Egy kasmíri férfi, Fildous volt a segítségünkre, hogy egymilliárd indiai ember között megtaláljuk Mubarikot, Suhel édesapját. Rengeteg egyeztetés, telefonálás és üzenetváltás után végül híreket kaptunk.

Az indiai segítőnk ugyanis megszerezte a család telefonszámát, ám ők nem voltak hajlandóak személyesen fogadni Fildoust. Így csupán telefonon keresztül mondhatta el az apának, hogy a fia keresi Magyarországról, és hatalmas szeretettel gondol rá.

A szép szavakra és a csodás hírekre azonban Mubarik visszautasítóan, sőt arrogánsan reagált, és Suhel levelére - amit a mi kérésünkre írt az apjának és mi továbbítottuk neki - nem is válaszolt.

Annyit tudtunk meg róla, hogy új családja van Indiában, akikkel együtt él egy olyan lakóhajón, amilyet annakidején Suheléknek kezdett el építeni. Nem akarja feleleveníteni a múltat, azt üzente: semmilyen körülmények között nem szeretne találkozni a fiával.

Elképesztően nyomasztó érzés volt végül rossz hírekkel érkezni Suhelhez, aki épp arra számított a legkevésbé, hogy édesapja él ugyan, de nem akar vele találkozni.

A hírt Suhel higgadt nyugalommal viselte, ám a szeme elárulta, mekkorát csalódott. Ennek ellenére India ugyanolyan fontos szerepet tölt be az életében, és megfogadta, egyszer elmegy Kasmírba, hogy felfedezze gyökerei másik felét.

Legnézettebb videók