Műsorújság
RTL Most

„Megvagy, hugi!” – Szín Ferenc nagyutazása!

A halásztelki férfit gyermekkora óta gyötri a kérdés: miért hagyta el őt az édesapja, és vajon mi lehet a világ másik végén élő testvérével. A „Keresem a családom!” meglelte számára a válaszokat!

Fecóba (ahogy annak idején nevezték) élesen beleégett az utolsó kép: apja felül a motorra, és annyit mond: „Na, majd jövök!” Ezek voltak az idősebb Szín Ferenc utolsó mondatai, aztán elmotorozott Németországig, majd nem sokkal később – már a távolból – lezajlott a válás is. Aztán a férfi már egy új feleséggel az oldalán költözött ki Ausztráliába, Melbourne-be. Ott született egy lánya, Natalie.

Az itthon maradt kisfiú és édesanyja nagyon nehezen tudták elfogadni azt a tényt, hogy a családfő kilépett az életükből és nem látják viszont soha többet. A múlt nyomasztó történései megkeményítették Ferenc szívét, és apjáról onnantól kezdve nem szívesen beszélt.

Ferenc közben felnőtt, már gyermeke is született, mikor édesapja a semmiből egyszer csak meglátogatta őt és családját. Ez az egy hét arra jó volt, hogy némi információt cseréljenek, de a fontos dolgokat - a szívükben rejlő legmélyebb érzéseket, fájdalmakat, kétségeket - sajnos nem merték feltárni egymás előtt. Akkor még nem tudták, de az volt az utolsó találkozásuk…

 

 

Jó pár évvel később Ferencet egy váratlan telefonhívás vágta földhöz. Ausztráliából hívta a húga, és a fél perces telefonbeszélgetés csupán arról szólt, hogy édesapjuk meghalt. Ferenc akkor nagyon maga alá került, családja elől is elbújva siratta édesapját. És hiába próbálta mélyre ásni a múltat, sosem tudta elfelejteni.

Ferenc végül úgy döntött, elég volt a kételyekből és a „Keresem a családom!” segítségét kérte. Úgy döntött, szeretné megtalálni egy szem testvérét, akiben ott él édesapja emléke, akivel megoszthatja féltve őrzött fájdalmát, aki megérthetné a mérhetetlen hiányérzetét.

A stáb az Ausztrál Keresem a családom műsor munkatársaihoz fordult segítségül, akik igen hamar megtalálták Natalie-t. A fiatal lány még mindig Melbourne-ben él három gyermekével és férjével. Lilu telefonhívása igencsak meglepte Natalie-t, aki először el sem merte hinni, hogy „Fecó” keresi őt.

Amikor Lilu közölte Ferenccel az örömhírt, akkor látszódott csak, hogy mennyire fél attól, hogy a húga nem akarja látni őt…

Így aztán a stáb és Ferenc repülőre ült és átszelték a fél világot, hogy a testvérek végre szemtől szembe találkozhassanak egymással. Ferenc részéről nem volt kis feladatat bevállalni az utat, ugyanis pár hónappal a forgatás előtt agyvérzést kapott. Az erős férfi csodálatosan felépült, és már szinte nyoma sincs a súlyos betegségnek.

A csendes és meghitt melbourne-i folyóparton egy – mint kiderült magyarul tökéletesen beszélő – asszony várta sosem látott bátyját.

Életükben először pillantják meg egymást, és már most tudni, ez a találkozás nem az utolsó lesz.

Szinte tökéletes az összhang közöttük, ami pedig ahhoz kell, hogy egy új fejezet indulhasson az életükben…

 

Legnézettebb videók