KERESÉS search-close

Tartson velünk egy nyugat-balatoni kalandra!

szerző:
2015.09.11. 16:07
A mai adásban a Balaton nyugati medencéjének partján túrázunk, mégpedig biciklivel. Utunk során majd egy tucat helyszínt érintünk, melyek többsége így-vagy úgy kapcsolódik a nagy hírű Festetics- családhoz, akiknek öröksége tulajdonképpen a mai napig meghatározza a térség arculatát.
Tartson velünk egy nyugat-balatoni kalandra!
Van egy pontja az északi Balaton partnak, ami tényleg nagy eséllyel pályázik a legszebb balatoni kilátóhely címre. Ez pedig nem más mint a Balatongyöröki Szépkilátó. Nem véletlen, hogy írokat, költőket és még sok embert megigézett a harmonikus táj, ami innen terül a megpihenő turista szeme elé.

Ha azt mondjuk Badacsony, akkor természetesen bor. Ez hazánk egyik legnevesebb, legismertebb borvidéke. A különleges terroir, a Balaton víztükre által megsokszorozott napfény, és a vulkanikus talaj különleges ízeket, savakat eredményez. A borkóstolást mi sem hagyhattuk ki. Felcaplattunk a hegyoldalra ahol a Borbély családi pincészet vendégei voltunk. Tüzes borok, vulkáni ízek vártak minket!

Badacsonynál keltünk át a tavon, egyszerűen kikerekeztünk a mólóhoz, és kerestünk egy hajót, mert, egyébként számos lehetőség van a nap folyamán az átkelésre. Sokan vállaják bicikli szállítását is.  Balu kapitány a kikötő ismert figuárja, vicces karakter, szinte csak a papagáj hiányzik a válláról.

Nézze meg itt a Kalandor adását!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való