Műsorújság
RTL Most

Tartson velünk egy nyugat-balatoni kalandra!

A mai adásban a Balaton nyugati medencéjének partján túrázunk, mégpedig biciklivel. Utunk során majd egy tucat helyszínt érintünk, melyek többsége így-vagy úgy kapcsolódik a nagy hírű Festetics- családhoz, akiknek öröksége tulajdonképpen a mai napig meghatározza a térség arculatát.
Van egy pontja az északi Balaton partnak, ami tényleg nagy eséllyel pályázik a legszebb balatoni kilátóhely címre. Ez pedig nem más mint a Balatongyöröki Szépkilátó. Nem véletlen, hogy írokat, költőket és még sok embert megigézett a harmonikus táj, ami innen terül a megpihenő turista szeme elé.

Ha azt mondjuk Badacsony, akkor természetesen bor. Ez hazánk egyik legnevesebb, legismertebb borvidéke. A különleges terroir, a Balaton víztükre által megsokszorozott napfény, és a vulkanikus talaj különleges ízeket, savakat eredményez. A borkóstolást mi sem hagyhattuk ki. Felcaplattunk a hegyoldalra ahol a Borbély családi pincészet vendégei voltunk. Tüzes borok, vulkáni ízek vártak minket!

Badacsonynál keltünk át a tavon, egyszerűen kikerekeztünk a mólóhoz, és kerestünk egy hajót, mert, egyébként számos lehetőség van a nap folyamán az átkelésre. Sokan vállaják bicikli szállítását is.  Balu kapitány a kikötő ismert figuárja, vicces karakter, szinte csak a papagáj hiányzik a válláról.

Nézze meg itt a Kalandor adását!

Legnézettebb videók