KERESÉS search-close

Palócföld ékszerdoboza, Hollókő

szerző:
2015.08.28. 21:07
Hollókő, a Palócföld és egész Magyarország ékessége, ráadásul világörökség. A Cserhát szívében található Hollókő Közép-Európa egyik legjobb állapotában megmaradt, legegységesebb népi építészeti emléke. Lakosainak száma ma nagyjából mindössze 350 fő.  Varázsát a több mint 60 házból álló műemlék együttes adja.
Palócföld ékszerdoboza, Hollókő
Az Ófaluban sikerült ugyanis a hagyományos településformát eredeti állapotában megőrizni. A vendégszeretetükről is híres lakók elkötelezettek palóc hagyományaik ápolása, és épített örökségük megőrzése iránt. A falu egy hatalmas rehabilitáción esett át a közelmúltban, aminek keretében a vár is megújult. Ma ez a helyszín lesz a középpontban. Augusztus 20-án, a Szent István napi várjátékon jártunk itt. Hollókő eredeti szépségét megőrizve, szigorú műemlékvédelmi felügyelet mellett, ízig-vérig megújult egy hatalmas  beruházásnak köszönhetően. A csodálatos műemlékfalu látogatóbarátabb és modernebb lett, úgy, hogy eredetisége közben egy csöppet sem csorbult.

De nemcsak a falu hanem a falu felé magasodó hollókői vár is megújult és valahogy sokkal jobban integrálták a település életébe.

Kelecsényi Péter, a helyi turisztikai szervezet vezetője, maga is Hollókőn született, itt is nevelkedett majd felcseperedvén egy picit bolyongott a világban, aztán visszajött szülőfalujába, hogy dolgozzon érte.

Nézze meg itt a Kalandor adását!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való