Műsorújság
RTL Most

Ősszel feltétlenül látogasson el Sopronba!

Sopron hazánk egyik legrégebbi történelmi borvidéke, de a szőlőn kívül még van egy pár élvezeti cikk, aminek készítése hasonló odafigyelést, gondosságot igényel, ilyen a minőségi soproni kézművescsokoládé.
A soproni városháza szomszédságában a Fő téren található egy díszes barokk saroképület, a Storno-ház. Ennek a helyén állt egykor az az épület, ahol Mátyás király 1482 telét töltötte, mikor Bécset ostromolta. A Taschner pincészetben nagyon finom érzékkel ügyesen egyensúlyoz a tulajdonos a klasszikus hagyományok és a legújabb trendek között.  Ha kell fehérbort is készít a vörös mellett, sőt az egyre divatosabb habzóbort is palackozza.

Harreréknél megtudtuk, hogy 23 féle étcsokoládéval dolgoznak, és ez nagyban befolyásolja nemcsak a minőséget, de az ízélményt is. Divatok persze a csokoládéban is vannak, talán Önök is találkoznak néha egészen meglepő, olykor szinte megbotránkoztató ízesítésű csokoládékkal, és ezek közül a menta és a chili még a szolídabbak közé tartozik. Ha Sopronban jár, feltétlenül utazzon el Lővérekre, ahol a természet közelsége feltölti az embert.

És még egy tipp: Ha legközelebb egy pohár testes vörösbort iszogatnak, sajt helyett csipegessenek hozzá egy-két kockányi étcsokoládét. Bor és csokoládé remekül passzolnak egymáshoz.


A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók