Műsorújság
RTL Most

Miskolc izgalmas, új arca

Ma előbb Bükfürdőre, hazánk egyik legnevesebb fürdőparadicsomába utazunk, aztán pedig az ország mások felébe Miskolcra megyünk, hogy megmutassuk mennyi izgalmas családi programot kínál a észak-magyarországi nagyváros.
Bük a nyártól egészen kora őszig gazdag promramkínálattal várja a látogatókat. Szeptember 18-ig minden pénteken 17-20 óra között helyi ízekkel és kézműves ajándéktárgyakkal várja érdeklődőit a Bükfürdői Termelői Piac a bükfürdői Tourinform iroda melletti téren.

Most pedig egy hatalmasat ugrunk. Irány Miskolc! A meglepetések városa ez, már réges-régen nem az a szürke iparváros, ami évtizedekkel ezelőtt volt, hanem egy turisztikai értelemben feltörekvő érdekes, izgalmas nagyváros, ami sok-sok érdekes, izgalmas, minőségi programot kínál az ide látogatóknak. A következő néhány percben elsősorban  a családi programajánlatot fogjuk áttekinteni. Mindenképp érdemes kipróbálni a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, amit eredetileg teherszállításra, a Bükk erdeiben kitermelt faaanyag mozgatására építettek még 1920-ban. A személyszállítás igénye azonban nagyon korán felmerült, s működésének harmadik évében meg is valósult. A LÁEV 70 éven keresztül párhuzamosan végezte az anyagmozgatást és a személyszállítást. 1990-ben aztán megszűnt a teherszállítás és azóta kizárólag turisztikai funkciót tölt be.

A vasút miskolci végállomásánál található a város egyik étterme, ahol mi is ebédeltünk. Épülete valaha a kisvasút váróterme volt. Innen a vendéglátóhely neve is: Végállomás. Az épületet 1990-ben alakították étteremmé, majd amikor 2011-ben felújították egy régen dédelgetett álmot váltottak valóra. Olyan éttermet hoztak létre, ami a franciás bisztrók hangulatát idézi Miskolcon illeszkedve, ahhoz az ún. bisztró trendhez, ami alapján alapvetően szezonális és regionális alapanyagokból főznek és ahol az étlap az épp aktuális alapanyagkínálatnak megfelelően folyamatosan változik is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók