KERESÉS search-close

Matyóföld központjába látogattunk

szerző:
2015.10.20. 20:38
Bár alig húszezren lakják, Mezőkövesd kulturális jelentősége a Matyóföld központjaként mégis óriási. A világban például a magyar népviseletet sokfelé a matyókéval azonosítják. Mezőkövesd azonban nemcsak a népművészet iránt érdeklődők, de a gyógyulni, pihenni, ellazulni vágyók számára is igazán remek úti cél lehet.
Matyóföld központjába látogattunk
Mezőkövesd igazán sokféle kikapcsolódási lehetőséget kínál, egyrészt a településhatáron belül, de azon kívül is. Az itteni turisztikai lehetőségekről a kisváros polgármesterével beszéltünk, ezzel mintegy megalapozva az itt töltött tartalmas napot. Kezdjük a népművészet egyik szentélyével a Matyó Múzeummal. A gyűjtemény a város és környékének gazdag népművészeti, gazdasági, használati, iparos stb. tárgyait tartalmazza. A múzeum kiállítása a matyó népcsoport tűnőben lévő életmódját mutatja be. A kiállítás rámutat arra az ellentmondásra, amely a századfordulótól egyre inkább elszegényedő, távoli területeken mezőgazdasági idénymunkát vállaló (summás) matyóság életszínvonala és pazar viselete, népművészete között feszült..


Kalandozzon velünk Ön is szombaton 10:45-kor az RTL Klubon!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való