KERESÉS search-close

Magyarországon is vannak csodák!

szerző:
2015.11.06. 18:26
A Kalandor mai adásában előbb Hévízre, majd Siófokra látogatunk.
Magyarországon is vannak csodák!
Nálunk Magyarországon is vannak csodák. Van egy különleges tó Zala megyében. Keszthelytől mindössze néhány kilométerre, aminek télen-nyáron meleg a vize. Ugye, már kitalálták: a Hévízi-tóról van szó. A környéket, ami nád- és sástengerben állt egykoron, feltehetőleg régen is használta a környék népe fürdőzésre és idővel talán arra is rájöttek, hogy jó erre-arra. A gyógyító a 18. században emelkedett ki az ismeretlenségből. Ma turisták ezreit vonzza. A Hévízre látogató kirándulók összetétele is nagyban változott, hiszen eleinte csak magyarok látogattak a Zala megyei településre, ma pedig már Európa legkülönbözőbb pontjairól is jönnek a kikapcsolódni-, gyógyulni vágyók. A közhitelemmel ellentétben nemcsak középkorú és idős emberek járnak ide, de megjelentek a kikapcsolódni vágyó fiatalok is.

A nagy üdülőkörzetekben dolgozó turisztikai szakembereknek, vállalkozóknak legtöbbször komoly fejtörést okoz a szezonalitás. Pedig nem kell, hogy télen üresen álljon például egy Balaton-parti hotel. Ügyes marketinggel télen is meg lehet tölteni egy megfelelő minőségű szállodát. Csak a célközönség más egy kicsit. Így van ez a siófoki Hotel Residence-ben is. Ősztől – tavaszig sok céges rendezvénynek, csapatépítő programnak ad helyet, míg nyáron inkább a párok, családok érkeznek hozzájuk.

Nézze meg itt a Kalandor adását!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való