Műsorújság
RTL Most

Legkisebb történelmi borvidékünkön ettünk-ittunk, felfedeztünk

A Kalandor eheti adásában jártunk Miskolcon, a családok városában, ellátogattunk hazánk legkisebb borvidékére. Végül pedig a kánikulai napot egy frissitő koktélozással zártuk a Balaton partján.
Lelkes helyi borászok és szőlőtulajdonosok a fejükbe vették, hogy felemelik az ismeretlenség homályából hazánk legkisebb történtelmi borvidékét a nagy-somlói borvidéket. Ezért idén először megrendezték a Séd-Dülöngélő fesztivált. Voltak itt profi néptáncosok. Amolyan vásári komédiás féle történetmesélő. Sőt még egy hazai szupersztár csapat a Balkán Fanatik is. A formáció egyik frontemberét a görög származású Jorgoszt családi szálak is kötik a Somlóhoz.

fesztivál során számos kis pince nyitva volt, és a borkedvelő látogatók egy térképpel a kezükben járhatták ezeket egyrészt, hogy felfedezzenek különféle kulturális kamaraprogramokat, pinceprogamokat, pinceelőadásokat, kiállításokat. Másrészt, hogy jókat egyenek-igyanak, bort kóstolhassanak és beszélgethessenek a hozzáértő borosgazdákkal borkészítési és szőlőművelési tapasztalataikról. Mi is ezt tettük.

Kalandozzon velünk Ön is szombaton 11:15-kor az RTL Klubon!

Legnézettebb videók