Műsorújság
RTL Most

Kalandozások országhatáron innen és túl

Most szombaton a főváros környékére, Magyarország leggazdagabb településére, Telkibe utazunk, majd Budajenőre, de mindezek előtt  kicsit messzebbre megyünk, átlépjük a nyugati határt és megcsodálunk egy gyönyörű reneszánsz kastélyt Ausztriában.
Schallaburg Alsó-Ausztria büszkesége, nemcsak Ausztria, de egész Közép-Európa egyik legszebb reneszánsz emléke. A kastély mai formáját a XVI. században nyerte el, 1540-és 80 között épült a csodálatos kerttel együtt. Most pedig irány vissza Magyarország, Budapest budai vonzáskörzete. Először Telkibe megyünk, ami a lakosok vásárlóereje tekintetében Magyarország leggazdagabb települése immár évek óta.  Itt található a négycsillagos Globall Hotel, ami ebben a kategóriában már teljesen szokványos, sőt kötelező wellness mellett, rendkívül erős sportban és konferenciák rendezésében is. Három lábon állnak. A szálloda filozófiája azonban mindenképp az egészséges életmód népszerűsítése. És egyébként nemcsak hotelként de a lakosság számára napijeggyel wellness és sportközpontként is működik.

Hamarosan itt a síszezon, persze lehet, hogy ez azoknak, akik nem tudnak síelni az ég világon nem jelent semmit. Pedig akik síelnek, tudják, hogy a száguldás, a szabadság élménye a havas hegyoldalon semmihez sem fogható. A jó hír az, hogy hó nélkül is van mód és lehetőség megtanulni síelni, sőt akár snowboardozni is, pl. a budajenői Wax Klub-ban. És mindehhez még hó sem kell.

Nézze meg itt a Kalandor adását!

Legnézettebb videók