Műsorújság
RTL Most

Hűsítő nyári hétvége az Alföldön

Legutóbbi adásunkat az első igazi forró nyári hétvégén forgattuk. Azonban nem nagy tavaink mellé mentünk egy kis felüdülésért, hanem az Alföldön barangoltunk, és bizony itt is találtunk épp elég kellemes és izgalmas vizes kikapcsolódást.
Cserkeszőlő Jász-Nagykun Szolnok megye legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye. A község a Tiszazug kistérségében, a Körös és a Tisza által határolt természeti környezetben helyezkedik el. A cserkeszőlői strand és gyógyfürdő a település alfája és omegája, fejlesztése már évtizedek óta a község fő stratégiája. Ennek köszönhetően nem csak országos, de nemzetközi viszonylatban is ismert fürdőhellyé vált. Cserkeszőlő állandó lakossága mintegy 2.500 fő, szezonban azonban akár kétszer ennyien is tartózkodhatnak a faluban. A település kincsére, a gyógyvízre olajkeresés közben leltek. Olajat igaz nem találtak, helyette azonban 2000 méter mélységből feltörő, 83ºC-os termálvízre bukkantak.

Kecskemétről az embernek eszébe jut a konzerv, újabban az autógyártás. Na, de az, hogy egy vízisportközpont lenne, talán kevésbé. Nincs rá jobb szó, egy elképesztően menő helyet találtunk. Egy igazi vízi élményparkot, már-már tengerparti feelinggel. A májustól szeptember végéig nyitva tartó Domb-Beachen jártunk. A Ride Cable Wakeboard pályát 2006-ban álmodták meg, 2011 óta üzemelteti a jelenlegi vállalkozó. De tóban rejlő lehetőségekre  már sokkal-sokkal korábban felfigyeltek.

A Tisza a vízitúrázó, természetkedvelő hazai közönség körében időtlen idők óta rendkívül népszerű. A partját szegélyező vízbe boruló árnyas, buja fák ilyenkor nyáron különösen csodálatos látványt nyújtanak. A megannyi költőt megihlető nagy folyónk nem véletlenül ma is töretlenül népszerű. Nagy tavaink mellett érdekes alternatíva lehet egy kis nyári kikapcsolódásra, az Önök számára is, ha eddig még nem gondoltak rá. Kifejezetten strandolásra csak néhány kijelölt helyen alkalmas ugyan, de közel sem olyan veszélyes, ahogy azt közvélemény gondolja.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók