Műsorújság
RTL Most

Csodálatos természeti környezet: a Spreewaldban barangoltunk

Mai adásunkban némileg rendhagyó módon külföldre utazunk, mégpedig Németorszég keleti határvidékére a Spreewald régióba. Hagyományok és népszokások, csodálatos természeti környezetben a mai Kalandorban, egyenesen Németországból.
A Spreewald, azaz a Spree melléki erdő a magyar turisták előtt egy kevésbé ismert német vidék , kicsit méltatlanul. Hiszen csodálatos természeti környezete és hagyományai miatt mindenképp figyelemre érdemes. Ráadásul nagyon jó savanyú uborkát is készítenek errefelé. Egy tipp, ha legközelebb Berlinben járnak, toldjanak bátran 1-2 napot a hosszú hétvégéhez és kiránduljanak ide. Nem fogják megbánni. A nyüzsgő nagyváros után jól fog esni egy kis kikapcsolódás a háborítatlan vidéki környezetben, mindössze 100 km-re Berlintől.

Szerintem a legizgalmasabb program itt a Spreewaldban mindenképp egy kellemes csónakázás a tényleg elmondhatatlanul szép , érintetlen természeti környezetben. Lépten-nyomon számos kis faluban lehet hasonló csónakázásra befizetni itt a környéken. Mi egy Schelpzig nevű kis faluba mentünk,ahol a Spreewaldpuppen-nel, azaz a Spreewaldi babákkal tettük vízre a ladikot. Nem evezhet bárki ezekkel a bárkákkal, ahogy a hölgyek elmondták komoly elméleti-gyakorlati vizsgát kellett tenniük mielőtt kis vállalkozásukat beindították. A lényeg: az utasok maximális biztonságban vannak.

Nézze meg itt a Kalandor adását!

Legnézettebb videók