Műsorújság
RTL Most

Az egri borvidék csodái

A mai adásban bemutatunk egy nagy gyulai fejlesztést, valamint ellátogatunk az egri borvidékre, egy borászatba és az ország egyik legkülönlegesebb melegvízű forrásához.
Most pedig utazunk  egy pár száz kilométert és meg sem állunk a Heves megyei Demjén községig. Az egri borvidéken járunk, Magyarország egyik legszebb kultúrtáján az Egri Korona Borház és Borfaluban, egy szőlőtábla kellős közepén, ami különösen alkalmassá teszi pl. nagy rendezvények lebonyolítására is. A Demjén környéki földek egyébként a legjobb adottságú szőlőtermő vidékek közé tartoznak. Sokféle szőlőt termesztenek itt, annak ellenére, hogy az egri borvidéket klasszikus vörösboros vidékként tartják számon.

A hazai és nemzetközi borfogyasztásban is tapasztalhatók bizonyos trendek.  Többek között egyre népszerűbbek a könnyed rozék,  másfelől a nagytestű, barikolt  borok. A borászat pincéjében több mint 2000 fahordó található, amelyeket saját kádár üzemükben készítettek. A sok-sok csodálatos illatú tölgyfahordó impresszív látvány, érdemes ide is bekukkantani, még annak is, aki nem iszik bort.

Egerszalók vonzerejét, gyönyörű természeti adottságainak,  remek gyógyvízének és a környékbeli boroknak  köszönheti! Rengeteget lehet itt kirándulni is, hiszen a település a Mátra, és a Bükk között a Laskó-patak völgyében fekszik. Az sem mellékes, hogy a megyeszékhely, Eger mindössze 6 km-re fekszik, tehát bármikor percek alatt át lehet ugrani a városba innen. Akár nyugalomra vágynak, akár egy tartalmas kirándulásra, Egerszalókon jó helyen járnak. A kis falu gyógyvizek völgyének egy másik fontos és sikeres turisztikai csomópontja. Az itt felszínre törő gyógyvíz egy világszerte is ritkaságszámba menő természeti képződményt hozott létre. Törökországban és az Egyesült Államok nyugati részén találni csak hasonlót. A nagy magyarországi wellness forradalom hamar elérte az addig teljesen természetes forrást is. Turisztikai szakemberek és befektetők felismerték a benne rejlő remek lehetőséget. A forrás közvetlen közelében egy hatalmas szálloda a Saliris Resort Spa és Konferencia Hotel, valamint annak részeként egy minden igényt kielégítő fürdőkomplexum épült.

Nézze meg itt a Kalandor adását!

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók