Műsorújság
RTL Most

Alsó-Ausztriában szomszédoltunk

Van Ausztriában egy hagyomány. Az ország valamelyik tartománya minden évben megrendezi a Landesausstellungot, azaz az éves tartományi kiállítást. Minden évben más tartomány van soron, Idén Alsó-Ausztria mutatkozott be Ausztria többi részének illetve a nagyvilágnak. A lenyűgöző természeti szépségű Ötscher-régió turisztikai fejlesztése fő a cél. Tartsanak velünk, ezúttal egy kis szomszédolásra.
Egy-egy ilyen tartományi kiállítás nem titkolt célja, hogy adjanak egy kis lökést az adott régió fejlődésének, elsősorban turisztikai szempontból. Az Ötscher-régió Ausztria egyik legvadregényesebb tája, rendkívül népszerű volt már eddig is a kirándulók körében, akik eddig infrastruktúra hiányában többnyire csak egy-egy napra jöttek, akár nyáron, akár télen. Na most ez fog megváltozni egész biztosan. Kezdjük először a kiállítással, majd bemutatjuk a hozzájuk kapcsolódó egyéb fejlesztéseket is.

Ausztriában rengeteg magyar dolgozik. A vendéglátásra különösen igaz ez. A Natur Park konyháján is szinte mindenki magyar. Magó Gábor, konyhafőnök, tépett marhasültes szendvicset készített nekünk csatnival kizárólag környékbeli, első osztályú alapanyagokból. Ez egy isteni étel, csak nehéz úgy enni, hogy az ember le ne egye magát.

Az Ötscher-reich nemcsak Alsó-Ausztria, de egész Ausztria egyik legszebb vidéke. Télen-nyáron sokan jönnek ide síelni, sífutni, vagy túrázni az évszaknak megfelelően. A legtöbben azonban csak egyetlen napra. Erre jó példa, hogy még Magyarországról is szerveznek egynapos, nem ottalvós kirándulásokat az Ötscher-szurdokba. Ennek pedig részben az az oka, hogy kevés a szálláshely a környéken. Nos, ez a helyzet hamarosan megváltozik. Hamarosan megnyílik az annabergi JUFA hotel.

Kalandozzon velünk Ön is szombaton 11:15-kor a Kalandorban!

Legnézettebb videók