Műsorújság
RTL Most

A Balaton télen mutatja egyik legszebb arcát

A balatoniak úgy tartják, hogy a tó olyan, mint egy gyönyörű, de makrancos nő. Ezer hangulata és színe van a rikító kékeszöldtől a viharos pasztell szürkéig. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a Balaton télen mutatja meg az egyik legszebb arcát.
Kiváló helyszín lehet például a karácsonyi ünnepek eltöltésére a Balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort, ahol ünnepi hangulatban, süteménnyel, természetesen bejglivel is és forró itallal fogadják a kedves vendéget. A szálloda Balatonfüred legfrekventáltabb részén, a híres Tagore sétányon, közvetlenül a tó partján található. A szobákból lélegzetelállító kilátás nyílik a vízre, amely ebben az időszakban festői szépségű. A lakosztályok azok számára például, akik egy romantikus téli hétvégére érkeznek, kompromisszummentes megoldást nyújtanak.

Maga a Tagore sétány egyébként az északi part egyik gyöngyszeme, amely egyszerre modern és patinás. Érdemes tehát egy csésze forralt bor és egy meleg takaró társaságában kiülni pl. a szálloda kávézójának, a Cafe Amarillis-nak a teraszára és elfogyasztani egy csésze forró kávét egy szelet süteménnyel. Mindez hozzájárul ahhoz a hangulathoz, amit a környék szépsége és nyugalma áraszt ebben az évszakban.

A családi karácsony sok háziasszony számára egyet jelent a naphosszig tartó főzéssel, sütéssel, és a temérdek mosogatnivalóval. A férfiak lelki szemei előtt pedig ilyenkor a karácsonyfatalppal folytatott közelharc sejlik fel. De egyre több család dönt úgy, hogy mindezeket a terheket ledobja magáról és a karácsonyi ünnepeket szállodában tölti. Például a zalakarosi MedDan Magic Spa & Wellnes Hotelben.

És ha már elengedhetetlen része a karácsonynak az ínyenc fogásoktól roskadozó ünnepi asztal képe, azon érdemes helyet biztosítani a gyomorkímélőbb, könnyebb ételeknek is. Egy ilyen főfogás lehet a roston sült fogas filé, amelyhez citrusos zöldsalátát ajánl a séf. Mindez pedig pillanatok alatt elkészül, egészséges és könnyen bezsebelhet vele néhány méltató szót és elismerő pillantást az is, aki otthon a családjának készíti el.

Kalandozzon velünk Ön is az RTL Klubon szombaton 11 órakor!

Legnézettebb videók