Műsorújság
RTL Most

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték!

Miközben a kontinensünk északi részén is található egy kiterjedt frontrendszer, és ott változékony, hűvös, szeles az időjárás, egyre kevésbé van hatással térségünk időjárására, most már sokkal inkább a mediterrán térség fölött található aktív légörvény az, ami jellemző, meghatározza a Kárpát-medence időjárását is, ez a légörvény ugyanis elindult Északkelet felé a váltakozó nedvességtartalmú és meleg légtömegével együtt, egyre melegebb lesz térségünkben.

Már péntek éjjel is a szokásosnál jóval enyhébb lesz a levegő, 8 és 13 fok közé süllyed csupán a hőmérséklet hajnalra. Egyre inkább felhősödik és egyelőre csak kevesebb csapadék várható péntek éjjel.

 


(Kép: Bali Balázs)

Kettős idő szombaton

Szombat napközben az északi megyékben élők már több felé készüljenek gyenge esőre, illetve záporokra, az északi megyékben északi szél fog fújni, ez északról egy hidegfronti hatás, ugyanakkor délebbre déli szél fog fújni és ott jóval melegebb lesz, még a nap is kisüthet és csak elszórtan, jóval kisebb eséllyel lehetséges csapadék.

 

(Kép: Varga Erika)

Melegedés vasárnap

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap már kiegyenlítettebb lesz a hőmérséklet, bizony még vasárnap is előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték. Vasárnap azonban egészen délig változóan felhős-napos időt élvezhetünk, délben azonban nyugat felől érkezik a felhőzet és a nedves légtömeg, vagyis délután egyre több felé ismét várható csapadék.

Hétfőn és kedden kifejezetten esős, felhős időre van kilátás, nagyon erős déli szél fog fújni közben.

(Leadkép: Érsek István Barnabás)

Hasonló videók

  • Szombaton az ország nagyobb részén a csúcshőmérséklet 30 fok felett fog alakulni, napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, északkeleten kevesebb gomolyfelhő. A legtöbb gomolyfelhő nyugaton, délnyugaton lesz. Nagyobb eséllyel napközben főként az ország nyugati, délnyugati részén előfordulhat zápor, zivatar.

  • Az éjszakai órákban általában a legalacsonyabb hőmérséklet 13, 19 fok közelében alakul hajnalra, és a legtöbb helyen inkább csak fátyolfelhő lesz felettünk. Északnyugaton lehet kicsit több felhő, és az északinyugati tájakon nem lehet kizárni hogy előfordul a zápor vagy zivatar.

  • Az éjszaka nagy részében kevésbé felhős, északon pedig változóan felhős lesz majd az ég, zivatarok az éjszaka második felében nem valószínűek. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 14-20 fok közelében alakul. Csütörtökön napközben a csúcshőmérséklet a délkeleti területeken még mindig 30 fok felett fog alakulni, bár a 35 fokot már nem fogja elérni a csúcshőmérséklet.

  • Hőség és napsütés várható augusztus 20-án. Éjszaka is nyugodt időben bízhatunk, felhős alig lesz felettünk, 15, 20 fokig csökken a hőmérséklet.

  • A hidegfront elvonul térségünkből, de pénteken érkezik egy újabb, ami komoly csapadékot már nem fog okozni. Szombattól száraz és melegebb időre számíthatunk.

  • ! Kontinensünk északi részén továbbra is légörvények és azok frontjai okoznak meglehetősen változékony, hűvös, több felé csapadékos időjárást, ugyanakkor délen száraz, napos az idő és csak délután alakulnak ki záporok, zivatarok.

Legnézettebb videók