Műsorújság
RTL Most

Egyeztetés a költségvetésről

Bajnai Gordon miniszterelnök és Retkes Attila, az SZDSZ elnöke csütörtökön reggel egyeztet a parlamentben a jövő évi költségvetés tervezetéről. Az SZDSZ elnökét várhatóan elkíséri Ikvai-Szabó Imre, főpolgármester-helyettes is - tudta meg a Független Hírügynökség. A kormányfő néhány héttel ezelőtt már egyeztetett a 2010-es büdzséről Kóka Jánossal, az SZDSZ frakcióvezetőjével, ám azon a tárgyaláson a párt elnöke nem vett részt.

Hasonló videók

  • Hiába kéri hónapok óta, hogy szociális alapú lakbért fizethessen egy debreceni édesanya, aki egyedül ápolja ágyhoz kötött felnőtt fiát. Az önkormányzat egyelőre csak annyit ígért, megvizsgálják a kérelmét. Az asszony az RTL Híradónak azt mondta: jelenleg havi több mint 45 ezer forint a lakbére, így pedig alig marad pénze magukra.

  • Már hatra emelkedett a Spanyolország délkeleti részén pusztító árvizek halálos áldozatainak száma. A hirtelen lezúduló, rekordmennyiségű eső miatt megáradt folyók egész településeket öntöttek el, több ezer embert kellett kitelepíteni. A helyiek szerint emberemlékezet óta nem volt ilyen özönvíz a környéken.

  • Életük munkája ment tönkre, most összefogtak értük. A környéken élők adományokat gyűjtenek annak az idős zuglói házaspárnak, akiknek múlt héten égett le a házuk teteje. A 87 éves férfi életét kockáztatva segített kijutni feleségének. A tűzben mindenük odaveszett, az épület lakhatatlanná vált. A házaspár most abban bízik: még a téli hónapok előtt visszaköltözhetnek otthonukba.

  • Forgalommal szemben közlekedett egy kocsi az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, Soroksáron. Egy másik autós pedig ugyanott tolatni kezdett. Erről egy nézőnk készített felvételt. Mindez szombat délután történt, amikor a közelben egy halálos baleset volt, nagy dugó alakult ki, valószínűleg ezt próbálták elkerülni a szabálytalankodó sofőrök. Az RTL híradónak nyilatkozó közlekedési szakértő szerint mindkét autós életveszélyesen manőverezett.

  • Rátámadt az utcán, majd bevonszolta egy lépcsőházba, és meg akarta erőszakolni áldozatát egy férfi Budapesten. Mindez fényes nappal, péntek délelőtt történt. A nőnek végül sikerült felmenekülni az emeletre, ott kért segítséget. Támadója elmenekült, de a rendőrök másnap elkapták, már őrizetben van.

  • Kigyulladt egy koszorúslány autója Andornaktályán, amikor egy figyelmetlen autós az esküvői menet közé hajtott. A koszorúslány megijedt, félrerántotta a kormányt, és egy fának ütközött, ezután gyulladt ki a kocsija. Senki sem sérült meg. Mátraházánál pedig egy autó és egy motor gyulladt ki, miután összeütköztek. A motorost combcsonttöréssel vitték kórházba.

  • Kétezer embert kellett kitelepíteni Budapest 11. kerületében egy második világháborús bomba miatt. A 250 kilós robbanószerkezetet a Szent Margit Gimnázium kertjében, egy építkezés miatt találták meg. A tűzszerészek dolgát nehezítette, hogy a becsapódáskor megsérült az amerikai gyártmányú bomba robbanószerkezete. Végül hatástalanították a szerkezetet, és a lakók visszatérhettek az otthonukba.

  • Budakeszin, egy iskola elé festettek 3D-s zebrát aktivisták. Az akciót egy ellenzéki képviselőjelölt szervezte. Azt is megörökítette, hogyan készült az alkotás. Hogy hogyan folytatódott az ügy, a Híradó riportjából kiderül.

  • A tűző napon, álló autójában hagyta 2 év körüli gyerekét egy anya egy soproni bevásárlóközpont parkolójában. Az izzadó kisfiút egy férfi vette észre, aki szólt a közelben lévő rendőröknek, majd a mentők is megérkeztek. Nem sokkal később az anya is visszatért az autóhoz, így kivették a rémült gyereket. A mentők megvizsgálták, de az ijedtségen kívül nem esett baja. A veszélyes perceket ezután az éppen ott zajló balesetmegelőzési programon próbálták elfeledtetni a gyerekkel a rendőrök.

Legnézettebb videók