Híradó

2009.07.28. 16:22 (kedd)

Segítség a lakáshiteleseknek

Segítség a lakáshiteleseknek

Keddtől igényelhetik az áthidaló kölcsönt, akik nem tudják fizetni a lakáshitelük törlesztést.

- Nem tudunk róla egyelőre.
- De... Hogyhogy?
- Nálunk nincsen lehetőség ilyen igénylésre egyelőre.
- És mikor lesz?
- Ezt sajnos nem tudom így Önnek megmondani.

Az RTL Híradó riportere ezt a választ kapta egy bank ügyfélszolgálatán kedd délelőtt, amikor az áthidaló kölcsönről érdeklődött. Egy másik pénzintézetnél későbbi időpontot mondtak.

„Augusztus 4-től lehet kérvényezni bankunknál.”

Összesen 6 nagy bankot hívott fel, és csak kettőnél mondták azt, hogy mától lehet igényelni a kölcsönt.

A munkanélküliek esetében az eredeti tartozás 80 százalékára vállal az állam garanciát, és nekik 10 évük lesz arra, hogy ezt visszafizessék. A többieknek a garancia a tartozás 70 százalékára szól, amit 5 éven belül kell törleszteni. De mindkét esetben kamattal növelve. A kormányszóvivő azt mondta, minden banknak tartania kell magát a törvényhez.

„Április óta ismert volt, hogy lesz egy ilyen törvény, amely júniusban kiegészült. Ráadásul a végrehajtási rendeletet közösen a bankszövetséggel és a bankokkal szövegeztük meg. Minden banknak erről tudnia kell” – mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

Azt ígérték, hogy azonnal intézkednek. De hogy ez pontosan mit takar, a bankok kapnak-e büntetést, a kormányszóvivő nem árulta el.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való