Műsorújság
RTL Most

Villámcsapások miatt vesztették többen életüket a lengyel Tátrában!

Legalább négyen meghaltak villámcsapások miatt a Tátra-hegység lengyel részén. Két gyerek is van az áldozatok között.
 

Csaknem százan megsérültek a Zakopane melletti egyik hegyen, amikor hirtelen vihar tört ki.

A hegycsúcson levő több mint száz éves vaskereszt vonzza a villámokat. Ezek belecsaphattak azokba a segítőláncokba is, amelyekbe a meredek hegyoldalon kapaszkodtak a turisták.

A szerencsétlenül járt túrázók kimentésére helikoptereket is bevetettek, a mentést azonban nehezítette az ítéletidő.

 A lengyel kormány válságstábot állított fel. A Tátra szlovák oldalán is villám csapott túrázókba, ott legalább egy halottról és négy sérültről tudnak a hatóságok.

Hasonló videók

 • Tragédia a Kanári-szigeteken: vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán. A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a Gran Canaria szigetén pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A családnak nincs erre pénze, gyűjtést indítottak.
  Ha segítene a családnak:
  Számlaszám: 11600006 00000000 77254221, Oszkó Dániel, Erste Bank

   

   

 • Nem az őserdő ég, csak a bozótos - így kommentálta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az egész világot izgalomban tartó brazíliai erdőtüzeket reggel a Kossuth Rádióban. A DK szerint ez jól mutatja, hogy a Fidesz fel sem fogja, mekkora problémát okoznak az amazonasi tüzek a világnak.

 • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

 • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

 • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

 • Egy hónapja nincs lift az egyik tízemeletes pécsi panelházban. A régi helyett újat építenek be, de az ott élők szerint nagyon lassan haladnak a munkával. A társasház közös képviselője szerint a kivitelező még nem futott ki az eredetileg vállalt határidőből, amit előre közölt a lakástulajdonosokkal, akiknek így augusztus végéig még biztosan várniuk kell az új felvonóra.

 • Sikeres csonton belüli végtaghosszabbítást végeztek e Semmelweis Egyetem ortopédiai Klinikáján, Magyarországon elsőként. Az új eljárás lényege, hogy a beteg végtagjába speciális implantátumot ültetnek, amit ezután egy külső mágneses vezérlővel maga a beteg forgat hónapokon keresztül, így hosszabbítva a végtagot. A 40 éves férfit februárban műtötték, ma már mankó nélkül jár.

 • Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. A határidőt már kétszer módosították, a legújabb szeptember eleje. A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze.

 • Segítséget kért, de cserbenhagyták. Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány egy budapesti buszmegállóban. Azt mondja, majdnem elájult. Egy gyermekével arra sétáló nőtől kért segítséget, de ő a lány elmondása szerint magára hagyta. Végül egy közeli étteremben várta meg az édesanyját. A történetet az anya írta meg közösségi oldalán.
  A lány ide kattintva részletesen meséli el a vele történteket.

Legnézettebb videók