Műsorújság
RTL Most

Több mint 100 fő fertőzött a Pesti úti idősotthonban

„Már több mint 100 fő fertőzött a Pesti úti idősotthonban!” – tette meg rendkívüli bejelentését Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos beszámolt arról is, hogy újabb 8 ember vesztette életét egy nap leforgása alatt koronavírusban Magyarországon, egyikük 48 éves magas kockázati csoportba tartozó személy volt, a többiek krónikus betegséggel küzdő idős betegek voltak.  
 

Müller Cecília rendkívüli bejelentést tett az operatív törzs sajtótájékoztatóján: az éjszaka végzett vizsgálatok alapján már több mint 100 fő fertőzött a Pesti úti idősotthonban. Az országos tisztifőorvos szerint intenzív munka szükséges ahhoz, hogy megakadályozzák a járvány további terjedését, amit ő maga fog felügyelni. Az operatív törzs döntése alapján a következő napokban kétmillió maszk és 300 ezer kesztyű kerül majd kiosztásra a bentlakásos idősotthonokba, ezzel is védve a legmagasabb kockázati csoportba tartozó korosztályt.

Magyarországon 980 fő fertőzött koronavírusban és az elmúlt 24 órában nyolc krónikus beteg hunyt el. Jó hír, hogy eddig 96 fő távozott egészségesen a kórházakból, öt főt vettek le a légeztető gépről, hárman a Szent László kórházban vannak, ők az intenzív osztályt is elhagyhatták.

Legnézettebb videók