Műsorújság
RTL Most

„Arcpirító vezetői fizetések”

Az állami vállalatok vezetőinek fizetéscsökkentését kéri a Fidesz.
A megalakulóban lévő kormány szenvedést és vért ígér az embereknek, miközben az állami vállalatok vezetői arcátlanul sokat keresnek - mondta Balsai István. A Fidesz választ vár arra is: miért titkolták el ezeket az összegeket, az erről készült névsort ugyanis csak jogerős bírósági döntés után hozták nyilvánosságra.

A politikus szerint arcpirító, hogy a cégvezetők évi 70-80 millió forintot kapnak, 80 százalékos prémiummal. Ehhez szolgálati autó, lakás, telefon és egyéb juttatások is tartoznak. Arra a kérdésre, hogy konkrétan mennyivel csökkentené a béreket, a politikus azt mondta: nem lehet egy kalap alá venni a sokmilliós veszteséget hozó MÁV vezetőségét és a nyereséges Szerencsejáték Zrt.-t, ezért valós teljesítmény alapján kellene javadalmazni.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter arról beszélt: totális reménytelenség, ami az országban zajlik. A kormány valódi tettek helyett az időt húzza, hogy görcsösen megtartsa a hatalmat. A párt szóvivője úgy fogalmazott: titkos egyeztetések vannak az emberek háta mögött a leendő kormánytagokról, holott nekik kellene dönteni, mert így megint csak azok fogják irányítani az országot, akik Magyarország csődközeli állapotáért felelnek.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók