Műsorújság
RTL Most

Spontán tiltakozás alakult ki, miután Áder János aláírta a CEU-törvényt

Miután Áder János tegnap este aláírta a lex CEU-t, spontán tüntetés alakult ki. A tömeg először a Sándor-palotánál demonstrált, majd onnan vonultak keresztül a városon.

Végül a több száz főből álló tömeg éjjel a Magyar Rádió Puskin utcai épületéhez vonult, ahol a rendőrsorfal ellenére egy lánynak sikerült feljutnia a kiszögellésre és kitűzni az EU-s zászlót.

 

 

Az akciót hatalmas, üdvrivalgás, tapsolás és Európa-skandálás fogadta.

 

A rádió épületét körbevevő rohamrendőrök a lányt előbb nem engedték lemászni, majd az ablakon keresztül behúzták az épületbe. Később viszont elengedték.

 

 

Hasonló videók

  • Egy hónapja nincs lift az egyik tízemeletes pécsi panelházban. A régi helyett újat építenek be, de az ott élők szerint nagyon lassan haladnak a munkával. A társasház közös képviselője szerint a kivitelező még nem futott ki az eredetileg vállalt határidőből, amit előre közölt a lakástulajdonosokkal, akiknek így augusztus végéig még biztosan várniuk kell az új felvonóra.

  • Civil szervezetek felelősek a tüzekért az Amazonas erdőiben - közölte a brazil elnök. Jair Bolsonaro szerint a civilek így állnak bosszút azért, mert megvonta tőlük a támogatást. A környezetvédők viszont úgy vélik, a Föld tüdejének is nevezett Amazonasban a tüzek többségét farmerek okozzák, hogy legelőkhöz, termőföldhöz jussanak.

  • Nem győzik etetni az állatokat, ezért segítséget kér a győri állatmenhely. Több mint 230 kutyáról és macskáról gondoskodnak és már csak két hétre elegendő állateledelük maradt. Arra kérik az állatbarátokat, hogy táppal, vagy konzervvel támogassák őket, hogy jusson pénz a fejlesztésekre és az orvosi kiadásokra is.

  • Azzal gyanúsítanak egy 45 éves férfit, hogy még júniusban, Budapesten csaknem kétmillió forint értékben vitt el telefonokat, pénzt és bankkártyákat a nyitott osztálytermekből, amíg a diákok a sportpályán sorakoztak fel az ünnepségre. Kiderült, korábban egy szombathelyi iskola öltözőjéből is lopott.

  • A hasán és a karján találták el a rendőrök információink szerint azt a  18 éves fiatalt, aki szerda délben késsel támadt egy járőrre Debrecenben. Úgy tudjuk, biztonsági őrök hívták a rendőröket, miután a gyanúsított több ipari telephelyre is bement engedély nélkül, és késsel, félmeztelenül hadonászott. Információink szerint a meglőtt fiatal már jobban van, állapota stabil.

  • Tragédia a vasúti átjáróban. Három dél-koreai meghalt, amikor autójukkal vonat elé hajtottak szerda este a Pest megyei Kismaroson. Úgy tudjuk, nem turisták voltak, hanem a környéken dolgoztak. A vonatnak esélye sem volt megállni, belerohant a kocsiba, amelyben mindenki meghalt. A MÁV szerint a fénysorompó jól működött, vagyis a sofőr a piros jelzésen mehetett át a síneken.

  • A kutatás-fejlesztést és a technológiaváltást nem lehet elválasztani a felsőoktatástól - ezzel indokolta az RTL Híradónak Palkovics László azt, hogy szeptembertől az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül a felsőoktatás ügye. A Jobbik a széttagolás helyett egységes oktatási minisztérium felállítását követeli.

Legnézettebb videók