Műsorújság
RTL Most

„Senkitől sem fél a magyar válogatott”

Senkitől sem fél a magyar válogatott, amely vasárnap este Belgium ellen lép pályára az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Ezt nyilatkozta a válogatottban szerdán bemutatkozó 22 éves Bese Barnabás. Pintér Ádám pedig arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a saját játékunkat kell játszani és akkor bármi lehet vasárnap. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint, ha Belgiumot sikerül legyőzni, akkor szinte a négyben vagyunk, mert utána könnyebb ellenfél jöhet a negyeddöntőben.

A válogatottban szerda este bemutatkozó 22 éves Bese Barnabás szerint az önbizalom lehet az egyik kulcs a vasárnap esti mérkőzésen.

„Azt gondolom, hogy senkitől sem kell majd félnünk és már az első meccsen megvolt a kellő önbizalom és természetesen, ahogy jöttek az eredmények, ez csak fokozódott, úgyhogy a soron következő mérkőzésnek 100 százalékos önbizalommal fogunk neki menni” – mondta Bese Barnabás, válogatott labdarúgó.

Pintér Ádám pedig arról beszélt, hogy a csapatnak a saját játékát kell majd játszania.

„Készülni fogunk belőlük, a saját játékunkat szeretnénk játszani, reméljük, hogy fogjuk tudni és nagyon remélem, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát” – mondta Pintér Ádám, válogatott labdarúgó.

A belga válogatott sem veszi félvállról a vasárnapi meccset. Sztárjuk, a Chelsea-ben játszó Eden Hazard azt mondta: „Magyarország kemény ellenfél lesz. Láttuk a portugálok elleni meccs végét, 200 százalékot adnak és nagyon jó játékosaik vannak”.

Axel Witsel pedig azt nyilatkozta: „Magyarország mindenkit meglepett, de meg is érdemli. Óvatosnak kell lennünk, de van még időnk, hogy elemezzük a játékukat”.

A Híradónk által megkérdezett szakújságíró szerint nagyon sokat jelent, hogy csoportelsőként jutottunk tovább. Ezzel ugyanis a magyar válogatott elkerülte a címvédő spanyol, a világbajnok német, a házigazda francia, valamint az olasz és az angol válogatottat is.

Ha pedig Magyarország legyőzi vasárnap este Belgiumot, akkor a Wales-Észak-Írország mérkőzés győztesével játszik.

„Ha Belgium megvan, ha ez a csodálatos teljesítmény valami csoda folytán tovább folytatódik, akkor azt mondom, hogy bent vagyunk a négyben. Hát a belga után könnyebb ellenfél jön” – mondta Ághassy Attila, az Index újságírója.

A nyolcaddöntőbe jutásért a magyar szövetség 1,5 millió eurót kap az európai szövetségtől. De már a korábbi pontszerzésekkel is szép bevétele volt az MLSZ-nek. Az osztrákok legyőzése 1 millió eurót, míg az izlandiak és a portugálok elleni döntetlen fél-fél millió eurót hozott. Azaz összesen 3,5 millió eurót, vagyis több mint 1 milliárd forintot keresett eddig a magyar szövetség az Európa-bajnokságon. A válogatott eb-szereplése félmillió euróba, vagyis nagyjából 150 millió forintba került.

Fotó: MTI

Legnézettebb videók