Műsorújság
RTL Most

Öngyilkos merénylők robbantottak Isztambulban

Kedd éjjel három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az isztambuli nemzetközi repülőtéren. Az AP, amerikai hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy legalább 50 ember meghalt, a sérültek száma pedig meghaladja a 100-at is. Más források 36 halálos áldozatról írnak.

A merénylők először Kalasnyikovokkal nyitottak tüzet. Mikor tűzpárbajba kerültek a biztonsági őrökkel, akkor hozták működésbe a testükön viselt pokolgépet. A helyszínen működő biztonsági kamerának sikerült lefilmeznie az egyik robbanást.

 

Ezen a videón pedig az látható, hogy az egyik, gépfegyveres merénylőt, feltehetően eltalálja a biztonsági szolgálat egyik embere. A földre került terroristát egy másik férfi átvizsgálja, majd hirtelen szaladni kezd. Vélhetően ekkor látta meg, hogy a merénylő robbanószerkezetet visel. Nem sokkal később fel is robbantotta magát.


A robbanások után hatalmas volt a káosz. A mentők kiérkezéséig a sérülteket taxikkal és kisbuszokkal szállították kórházba.

 

Így néz ki a reptér a támadás után:

 

 

Az elmúlt másfél évben ez már a hetedik súlyos terrortámadás, amit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet követ el Európában. A merényletekben már több, mint 300-an meghaltak, a sérültek száma az ezer főt is meghaladja.

Legnézettebb videók